King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Play Off Semifinaler

Publicerad 2012-05-13 12:53:47 i Fotboll,

 

Efter en klinisk insats hemma på Gresty Road tog Crewe Alexandra ett stort steg mot play off finalen på Wembley om två veckor. Segern var rättvis och Adam Dugdales mål kan visa sig mycket betydelsefullt på Roots Hall på onsdag.  AJ Leitch-Smith skulle dessutom ha drygat ut ledningen vid sitt friläge i mitten av andra halvlek. Kul ändå att se Nick Powell lattja med de stora pojkarna, den killen kan bli grymt stor. Kanske större än Danny Murphy? Första gången jag såg honom under en hel match och han har väldigt stora spetskvaliteter. Överhuvdtaget var det en mycket bra match ungefär Allsvenskklass skulle jag tippa på, fast med lite högre tempo och inte så mycket avblåsningar för skitsaker.

Dugdales ledningsmål var överaskande och man får väl anse att Southends målvakt gjorde en blek figur vid det ingripandet. Räkorna missade direktuppflyttning med en poäng i sista omgången och kan redan på onsdag ha spelat färdigt. Snacka om antiklimax.

 

I kvalet till Championship så vann Huddersfield borta mot den förhatliga franchiseklubben MK Dons med 2-0 på bortaplan. Hemma på McAlpine bör de inte ha några problem att ta sig till Wembely. Och i fredags så spelade Stevenage 0-0 mot Sheffield United. Även Blades missade den direkta uppflyttningen till bittra lokalkonkurrenten Wednesday förra vecka och har en synnerligen ostadig form. De tar sig nog till final men klarar de av ett taggat Terriers på Wembley?

 

Nästa lördag och söndag så spelar York City mot Luton Town på söndagen medan Birmingham och West Ham spelar på lördagen. Det är första gången som Conferencefinalen går på Wembley och det ska bli väldigt kul att se hur mycket som den drar. Två lag som har rätt stora publiksiffror, som båda ligger rätt nära London kan betyda siffror runt 30 000.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela