King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

The Conference Är Avgjord

Publicerad 2011-04-30 22:18:27 i Fotboll,

Ja har ni inte följt matcherna via satelliter, eller internet, så kan Cobran förtälja er den dramatiska historien om nedflyttningsstriden i engelska femtedivision.

 

Först Cobrans tips:

Tamworth – Forest Green Rovers  1-2

Altrincham – Eastbourne         2-0

Kettering Town – Southport      2-1

Barrow – Hayes & Yeading        3-1

 

Rätt Resultat:

Tamworth – Forest Green Rovers  2-1

Altrincham – Eastbourne         3-4

Kettering Town – Southport      3-1

Barrow – Hayes & Yeading        2-0

 

Alltså inte många rätt. Visst Kettering Town och Barrow vann ju sina matcher men den fåniga idén att Altrincham skulle resa sig på säsongens sista dag gick ju om intet. De var förvisso nära att knipa en pinne men inhopparen George Purcell som kom in i den 87:e minuten slog in 4-3 för Eastbourne Borough på stopptid. Det blir till att börja om Conference North eller South för båda lagen.

Nyuppflyttade Southport fick även de se sitt sista hopp försvinna då man i slutskedet av matchen släppte in två mål (87:e och 90:e), vilket var dödsstöten för lagets vara i The Conference. Hade de hållit tätt så hade Forest Green istället blivit nedflyttade, nu klarade sig FGR med två måls marginal. Tungt.

 

Hade Forest Green vunnit matchen mot Tamworth så hade Tamworth åkt ur på sämre målskillnad än Southport.

 

Barrow AFC gjorde en rutinerad flykt från relegeringsträsket genom att med en 4-5-1 uppställning säkert vinna med 2-0 hemma mot Hayes & Yeading. Båda målen gjordes av Richie Baker som kom till klubben så sent som i mitten på februari, då hans kontrakt med Oxford United gick ut. 24 åringen han spela 14 matcher innan han gjorde sina (troligtvis) två viktigaste mål i karriären.

 

Så om vi lite snabbt summerar årets Conference så blev det en hel del överraskningar. Att Crawley Town skulle vinna serien med femton (!) poäng var ju väldigt oväntat. Klubben gick ju in konkurs för bara ett par säsonger sedan, men det man såg i FA-Cup matchen mot Torquay United talade sitt tydliga språk. Det här är en klubb med stora ambitioner.

Fleetwood Town fortsätter i play off spelet I år igen. Förra säsongen så blev man snuvad på ligasegern av Southport med en poäng och klarade sig med nöd och näppe genom kvalspelet. Man slog Droylsden med fler mål gjorda på bortaplan i semifinalen och därefter Alfreton inför 3600 åskådare hemma på Highbury (jag lovar det heter så). Lee Thorpe gjorde avgörandet i den 82:a minuten och resten är historia.

Vi kan alltså stå här i augusti med ett lag som tagit såg från Conference North till Division 4 på bara två säsonger. Så sent som 2007 spelade klubben i Unibond League, nivå sju. Strongt jobbat kan man lugnt säga. Det ska även tilläggas att laget har ett snitt på 2300 åskådare på sina hemmamatcher och det är en god grund att stå på.

Övriga nykomlingar Newport County och Bath City har klarat sig bra i sin nya omgivning, de placerade sig nia respektive tia i ligan och även Newport drar runt 2 000 i snitt. Att de som gammal storklubb har kommit tillbaka och givit Wales ett härligt derby mot Wrexham är fantastiskt. 3600 respektive 3200  personer såg derbyna. Det som känns lite tråkigt är att promoverade Crawley Town har en snittsiffra på 1700, visserligen en ökning med 69% men inget man skriver hem om. Överlägset flest åskådare drog Luton Town, som snittade 6655 åskådare per match medan tvåan Grimsby Town drog 3797 i snitt. Ligatvåan AFC Wimbledon kom trea i publikligan med 3366. Lustigt nog så har alla tre lagen tappat publik under den här säsongen, i Grimsbys fall 14%, men det kan ju förklaras med att de kom elva i ligan. Sist i publikligan ligger Hayes & Yeading som snittar 323 personer per match ett tapp på nästan 50% sedan förra säsongen.

 

Nåväl vi ser fram emot play off och riktar blickarna mot de två semifinalerna, som spelas både hemma och borta med start den femte maj enligt följande:

Wrexham - Luton Town

Fleetwood Town - AFC Wimbledon

Den 21 maj spelas finalen på City of Manchester Arena och då ska det banne mig vara fullsatt.

 

 

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2011-05-02 11:14:13

Luton town - The Mad Hatters...vad tror Cobran om deras chanser i play off? Kenilworth Road, man minns med fasa upploppen mot Millwall 1985, FA-cupens sjätte runda.

Postat av: KingCobra

Publicerad 2011-05-02 23:15:25

Svårt att sia om naturligtvis, alla lagen har ganska likartad form, men Hatters har den sämsta av lagen och Wrexham är ett svårt motstånd. Jag har satt mina pengar på AFC Wimbledon, de borde vara taggade för den förlorade ligatiteln. Fast det är ju inte alltid det lag som kommer tvåa som tar hem play off spelet, mycket tillfälligheter spelar in. Roligast ifall Fleetwood vinner då tillkommer ett riktigt hett nordvästkustderby mot Morecambe nästa säsong.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela