King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Läget i Ligan – Conference League

Publicerad 2012-04-28 16:00:01 i Fotboll,

Nedflyttning

Fyra lag är redan klara för nedflyttning Kettering Town, Hayes & Yeading, Bath City och gamla goda Darlington får ladda om i division 6 nästa år. The Quakers kommer med andra ord vara det enda lag i Conference North som kan plocka in 25 000 åskådare. I år snittade man på 2100 men kanske så kan man fylla arenan ifall det flyter på lite bättre i en lägre division. Kettering Town har stora ekonomiska problem och trots att de ännu räknas som en storklubb bland Conference lagen så mår de nog bra av att ta en vända i sexan. Bath City som har haft både Stan Mortenson och Bobby Zamora i laget kommer troligtvis att räknas till favoriterna redan nästa säsong, och det kan vara bra för klubben att stärka publiksiffrorna, som fortfarande är under 1000/ match, med en framgångsrik säsong i sexan. Hayes & Yeading går miste om feta derbyn mot Woking som de delar arena med, då Woking gick den motsatta vägen. Fyra säsonger i Conference är bra för en så lite klubb, men jag blir inte förvånad ifall de åtminstone håller till i toppen av ligan nästa år. Numera är de ju fullproffs och det är troligt att de kommer att behålla den statusen även nästa år, fast 350 åskådare per match ger ju inte så stora intäkter. Vart deras guldklimp, Louie Soares tar vägen vet ingen i dagsläget men helt klart är han för bra för att stanna kvar.

 

Uppflyttning

Fleetwood Towns hårdsatsning resulterade i 103 poäng trots att de endast tagit två poäng på de sista tre omgångarna och nästa år får the Cod Army njuta av riktig ligafotboll på Highbury Stadium. Jag tror och hoppas att laget kan bli en injektion i fyran nästa år. De har en stabil fanbase på drygt 2000 per match och en stabil ekonomi. Forwardslinjen med Jamie Vardy (31 mål) och Andy Mangan (19 mål) var en starkt bidragande orsak till promovering och kommer säkerligen att göra livet surt för många klubbar i ligan. Mangan som redan spelat ligaspel i en ansenlig mängd klubbar är rutinerad trots att han endast är 25, medan den jämngamle Vardy är en juvel som tidigare spelat för mindre klubbar som Halifax och Stocksbridge Park Steels.

Då det gäller Play Offplatserna så tippade jag tidigare att förutom Wrexham så skulle Southport, York City och Mansfield ta de plasterna. Det blev inte helt rätt där då Luton Town helt plötsligt skärpte sig och inte har förlorat på fem raka matcher medan Southport gjorde det omvända och inte har vunnit på lika många. Kidderminster Harriers har en teoretisk chans att snuva Luton på den sista platsen men man möter Mansfield United som har 7 segrar på 8 matcher i bagaget, visserligen på hemmaplan men med två poäng mindre än Hatters så krävs en vinst och att Hatters förlorar. Luton möter Fleetwood Town på bortaplan och givetvis så vill de celebrera sin promovering med en seger, men hur motiverade är de?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela