King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cup 1st Round Proper

Publicerad 2011-11-11 11:36:00 i Fotboll,

Cobran som brukar snitta på ungefär 6 rätt på ett 386 radit system ger sig ut på riktigt djupt vatten och tippar samtliga matcher i FA Cupens första omgång. Alltså det har redan spelats sex omgångar men det är nu ligalagen kommer i spel. Den här omgången brukar kantas av en hel del skrällar och man ska ha i åtanke att det inte skiljer speciellt mycket på de två lägsta serierna i England. Man ska även ha i åtanke att amatörlagen som blivit lottade mot ligalag ser det som en chans att att förgylla sin tillvaro och det här är deras dag att synas på BBC. De har allt att vinna, och en match pågår ju bara i 90 minuter så det kommer att gå tufft till. Jag älskar uttrycket ”give them a run for theire money”, vilket ju syftar på att Målar-Lasse och Brevbärar-Keith, ska se till att ge igen för den där gången de blev fockade i Portsmouths akademi och tvingades ta ett vanligt jobb för att försörja sig.

 

 

 

Det brukar skrälla rätt rejält i den här omgången, även om man i svensk media har svårt att förstå storheten i att ett lag från den sjunde liganivån slår ett från den fjärde. Det är ju dock skilda världar, där proffs möter amatörer och där skillnaden är betydligt mindre än vad man kan tro. League 1 och League 2 har ganska små skillnader. Lagen i Conference, där de flesta lagen faktiskt är heltidsproffs trots att det är en liga även för amatörer, kan utan tvekan mäta sig med lag i både en och två serier ovanför dem. Det handlar ju som sagt bara om 90 minuter och det kan vara de bästa 90 minuterna på hela säsongen.

 

 

 

Efter lite efterforskande så har jag hittat ett par potentiella råskrällar i följande matcher:

 

Hemmalag

Bortalag

Tips

Odds

East Thurrock

Macclesfield Town

1

5.00

Barrow

Rotherham United

1

3.25

Bradford City

Rochdale

1

2.75

Bristol Rovers

Corby Town

2

7.00

Luton Town

Northampton Town

1

2.30

Preston North End

Southend United

2

3.75

Southport

Barnet

1

2.62

Sutton United

Kettering Town

1

2.50

 

Cobran kommer att göra ett spel på den här åttlingen, då den ger 17 617 gånger pengarna, men det blir nog inte en hundring.

 

 

 

Det ska ju även sagas att det är fina odds på en del rätt ”säkra” bortasegrar så det lönar sig att grotta lite bland lagens hemsidor för att kolla upp ifall de har bästa uppställningen tillgänglig. Här finns stålar att hämta, nästan alla spelbolag erkänner att de har mindre koll på de lägre serierna och har man, som ni mina kära läsare, tillgång till värdefull information så kan det betala sig. En viktig sak som också tilläggas är att Svenska Spel i vanlig ordning inte har spel på alla matcher och de odds jag skrivit in här är från William Hill (www.willhill.com) som givetvis har alla matcher till spel. Unibet (https://se.unibet.com/start) har dock spel på hela omgången så det är bara följa med Glenn in i er nyrikedom.

 

 

 

Ifall någon läsare har huvudet på skaft så pass mycket att de vinner en slant och vill fira lite, så är jag ledig på lördagkväll och jag och Ralle vill gärna gå på Mattias Dahlström och käka, så det är bara att ringa. Här nedan så följer resten utav omången med Cobrans matnyttiga kommentarer som jag hoppas ska ge er lite hjälp. Förkortningarna under lagen betyder följande_

L=League

C=Conference

P=Premier

N=Non/North

S=South

Så NLP betyder alltså Non League Premier (nivå 7) och CLN=Conference League North

Friday, 11 November 2011

Cambridge UtdWrexham

(CLP – CLP)

Tips: X

Avspark:20:45

Tjuvstart redan på fredagskvällen mellan de två Conferencelagen, som båda är i utmärkt form. Cambridge har hemmaplan och liten fördel, men ett kryss ligger nog nära till hands.

Saturday, 12 November 2011

Newport CountyShrewsbury

(CLP – L2)

Tips: 2

Avspark: 13:30

Tidiga matchen som troligen visas på BBC och då säkert på Wirströms I G:a Stan. The Exiles nykomlingar och i botten på Conference medan gästerna är topplag i fyran. Ett bra prospekt för bortaseger som ger 1,83 hos Will Hill.

Brentford v Basingstoke

(L1 – CLN)

Tips: 1

Avspark: 14:00

Allt annat än en hemmaseger vore en stor överraskning. Basingstoke som spelar i Conference South och är inte direkt kända som något skrällag FA-Cupen. Gillar man en utmaning så ger Basingstoke mellan åtta och tio gånger pengarna.

East Thurrock v Macclesfield

(CLS – L2)

Tips: 1

Avspark:15:00

Silkmen är mittenlag i Division 4, men trots detta, så borde man ge East Thurrock rejält med spö. Men jag höjer ett varningens finger för The Rock. Laget ligger på nedflyttningsplats i Isthmian League och har fyra raka förluster under bältet, men de har inte spelat någon ligamatch sedan den 11:e oktober och vunnit fyra och kryssat två cupmatcher efter det. Fem gånger pengarna på hemmaseger någon? Kan vara en skräll på gång?

 

Samtliga nedanstående matcher avspark 16:00

AFC Totton v Bradford PA

(NCS – NCN)

Tips: 1

Två lag som till vardags spelar på nivå sex, men i olika serier som möts. AFC Totton är segermaskinen som börjat hacka medan BPA har tre raka segrar och stigande formkurva. Mycket ovisst på Testwood Stadium men kan vara värt en chansning då BPA ger bra i odds.

AFC WimbledonScunthorpe United

(L2 – L1)

Tips:1

En mycket klurig tillställning på Kingsmeadows där ändå gästerna spelar en serie högre. Sunny Scunny är dock ett lag på nedgång och även om AFC har en lika usel form så borde ändå hemmalaget gälla som knapp favorit.

Alfreton TownCarlisle United

(CLP – L1)

Tips: 2

Ett Alfreton som förlorat fem raka ligamatcher mot ett Carlisle som ligger I mitten två divisioner över. Chanstvåa?

BarrowRotherham United

(CLP – L1)

Tips: 1

Fem raka segrar hemma på Holker Street blir en tuff nöt att knäcka för The Merry Millers. Barrow har allt att vinna och de kommer satsa allt på ett kort. Intressant spel som ger runt tre gånger.

Blyth Spartans v Gateshead

(CNF - CLP)

Tips: 2

Två lag från nordöst som möts, men låt er inte luras av att det bara skiljer en serie. Gateshead är på väg upp en division medan Spartans är sist i ligan med en poäng på de senaste sex matcherna. Säker tvåa.

BournemouthGillingham

(L1 – L2)

Tips: X

Ett formstarkt Cherries ska slå Gillingham på hemmaplan, solklart.

Bradford City v Rochdale

(L2 – L1)

Tips: 1

Här har City sin chans att förgylla tillvaron lite. Rochdale sladdar i ligan och här kan Yorkshirelaget överraska.

Bristol Rovers v Corby Town

(L2 – CLN)

Tips: 2

Två serier skiljer men medan Rovers är i usel form och har spelat dåligt hemma så är Corby Town i briljant form och kanske kan man överraska här. Bortaseger ligger runt 7 gånger pengarna vilket känns spännande.

BuryCrawley Town

(L1 – L2)

Tips: X

Bury mittenlag I League 1 medan nykomlingen Crawley ligger tvåa i League 2. Det här blir jämnt, och Crawley hade en bra cuprunda förra året då de åkte mot Manchester United. Bortaseger är helt klart spelbart, men ingen självklarhet.

Chelmsford City v AFC Telford

(CLN – CLP)

Tips: X

City är I god form och kan mycket väl knäppa ett darrigt AFC som huserar på den nedre halvan i Conference. 50-50.

ChesterfieldTorquay United

(L1 – L2)

Tips: X

Cherries är tredjen sist i ligan medan Torquay har tre raka segrar under bältet och är i fin fin form. Låter klurigt, men jag skulle ändå tro att det lutar åt hemmaseger.

Crewe Alexandra v Colchester United

(L2 – L1)

Tips: 2

Har svårt att tänka mig att lilla Crewe ska kunna rubba stora starka Colchester United. Crewe är inte i någon vidare form och förlorade senast hemma mot Macclesfield med 3-0. 2.40 på bortaseger hos Will Hill.

Dagenham & Redbridge v Bath City

(L2 – CLP)

Tips: 1

Daggers har fem raka torsk I ligan och inga poäng sedan den första oktober då man otippat slog Crewe. The Romans är sist i Confernce med endast en vinst på hela säsongen. Etta.

Exeter City v Walsall

(L1 – L1)

Tips: X

Två kölag från samma serie i en match som kan sluta hur som helst. Grecians har den bättre formen, medan Walsall känns stabilare. Oavgjort?

Fleetwood TownWycombe Wanderers

(NCP – L1)

Tips: 1

Visst skiljer det två serier mellan lagen, men The Fleet är I grym form och parkerar för närvarande på andra plats, medan Wanderers är i usel form och ligger på nedflyttningsplats. Hur man än spelar så får man bra odds, det gäller bara att spela rätt. The Chairboys kapten Gaz Ainsworth är borta med en bruten tumme och kan inte leda laget så det finns alltså möjlighet till en skräll.

HartlepoolStevenage Borough

(L1 – L1)

Tips: 2

Det är inte många placeringar som skiljer lagen men Stevenage är i brutal form och Hartlepool har spelat uselt på hemmaplan, så jag kommer att satsa alla mina besparingar på en bortaseger.

Hereford United v Yeovil Town

(L2 – L1)

Tips: x

Båda lagen ligger I botten av respektive serie och inget är i form. Mycket klurigt med andra ord. Tjurarna har haft en bra sekvens som mattats de senaste matcherna medan Handskmakarna gärna kryssar på bortagräs. Kanske så även denna gång?

Hinckley United v Tamworth

(CLN – CLP)

Tips: 2

Tamworth har etablerat sig bra I Conference mittenskikt och är stabile medan Hinckley försöker klara sig från att bli indragna i bottenstriden. The Knitters har dessutom en riktigt usel formkurva, borde med andra ord bli en bortaseger.

Leyton Orient v Bromley

(L1 – CLS)

Tips: 1

Att Bromley som ligger tre serier under the O´s skulle komma till Brisbane Road, där de är väldigt starka och ta en seger är bara att glömma. Leyton har stabiliserat sig och klivit upp ett antal placeringar och är alldeles för bra.

Luton Town v Northampton Town

(CLP – L2)

Tips: 1

Luton hart re 5-1 segrar och två uddamålsförluster på de fem senaste hemma på Kenilworth Road så de är mer än lovligt ojämna, men Cobblers är i en tung formsvacka och gör sällan resultat på bortaplan. Jämt och ovisst.

MK Dons v Nantwich Town

(L1 – NLP)

Tips: 1

Franchise FC ligger på play off plats I League One medan Nantwich tronar I mitten fyra divisioner längre ned. Visst hoppas man på bortaseger men det känns långt borta, fast man får visserligen 11 gånger pengarna…

Maidenhead United v Aldershot

(CLN – L2Tips: 2

Maidenhead har fem raka utan vinst I ligan och får det tufft mot stabila division 4 laget Aldershot.

Notts CountyAccrington Stanley

(L1 – L2)

Tips: 1

Notts County är på play off plats I ligan men har lite vikande form, men det är inget som hindrar att de vinner den här matchen.

Oldham Athletic v Burton Albion

(L1 – L2)

Tips: 1

Latics tar emot ett Burton I fin form och de kan få problem, helt klart. Brewers har tre segrar på de senaste fem, och kan skrälla?

Plymouth Argyle v Stourbridge

(L2 – NLP)

Tips: X

Argyle är riktigt illa ute och har endast 9 poäng på de inledande 17 matcherna. Klubben är satt i administration och kan inte köpa spelare så en degradering till Conference tycks oundviklig i dagsläget. Stourbridge spelar visserligen i en betydligt lägre division men har god form och kanske kan Glasgossarna skrälla här?

Port ValeGrimsby Town

(L2 – CLP)

Tips: 1

Burslemselvan är stabila och borde inte ha några store problem med ett Grimsby som inte gjort någon glad på länge. Spik.

Preston North End v Southend United

(L1 – L2)

Tips: 2

En riktig rysare för den vane tipparen. Anrika PNE har endast ett kryss på de senaste 8 matcherna och torskat resten, usel form med andra ord. Shrimpers däremot går som tåget och leder League 2 och har inte förlorat sedan den 10:e september. Elva vinster och ett kryss vittnar om en grym form och det luktar skräll här.

Redbridge v Oxford City

(NL1 – NLP)

Tips: X

Redbridge, icke att förväxlas med Dagenham & Redbridge, är ett bottenlag sjunde divisionen och borde få det svårt emot Oxford City, som inte ska förväxlas med storebror United. City leder sin liga i stor stil och borde här kunna säkra avancemang. En liten brasklapp ska läggas in då Redbridge slog ut Ebbsfleet i förra omgången och kan skrälla och det skulle inte förvåna ifall de klarar ett kryss. Hemmalaget ger 3.40 i odds vid seger.

Salisbury City v Arlesey Town

(CLS – NLP)

Tips: 1

Salisbury är I formsvacka men på papperet det bättre laget. The Blues parkerar i botten av Southern League och bör inte ställa till problem.

Sheffield UnitedOxford United

(L1 – L2)

Tips: 1

Blades är inte I någon lysande form men borde kunna avfärda United på hemmaplan, ganska enkelt.

SouthportBarnet

(CLP – L2)

Tips: 1

Sandgrounders har en god form och ligger på play off plats i Conference, målsprutan Tony Gray likaså. Barnet ligger näst sist i fyran och formen är inte direkt god. 2.62 på en hemmaseger är ett fint bjudodds.

Sutton United v Kettering Town

(CLS – CLP)

Tips: 1

The Poppies blandar och ger. Laget ligger i botten av Conference och är synnerligen oberäkneliga. Sutton är däremot i superform och ligger tvåa i Conference South. I Craig Watson som de värvade från Metropolitan Police i somras så har de fått en skärpt målskytt. Kanske inte i Messiklass men 9 mål på 14 matcher är bra. Räkna med odds över 2.5 på hemmaseger.

Swindon Town v Huddersfield Town

(L2 – L1)

Tips: 2

Swindon har efter en trevande inledning kommit igång ordentligt. Stark formkurva. 22-årige Matt Richie anför laget från mittfältet och laget har en stark uppsättning. Terriers har även de en mycket bra form, men framför allt så har de Jordan Roche. Den 21-åriga skotten slår in alla bollar som rör sig och har gjort 11 mål på 13 matcher och med en sån matchvinnare bör det bli en bortaseger? 2 gånger pengarna på Hudds är bra odds.

Tranmere Rovers v Cheltenham Town

(L1 – L2)

Tips: X

Två lag som har problem med målskyttet. Tranmere har en vikande formkurva, men gör sin bästa säsong på länge. Cheltenham har fyra vinster på de fem senaste och kan irritera Liverpool laget. Ett oavgjort resultat är mycket tänkbart. 0-0?

Sunday, 13 November 2011

FC Halifax Town v Charlton, R1, 12:30

(NPL – L1)

Tips: 2

Matchstart 12:30. Halifax konkursade och har börjat om och spelar numera på nivå 6. Har mycket svårt att se att de ska ställa till det för the Addicks som toppar League 1, men lita på ett fullsatt The Shay.

MorecambeSheffield Wednesday

(L2 – L1)

Tips: 2

Räkorna är inte speciellt svårslagna på hemmaplan och Owls har skärpt till sig på bortaplan. Ugglorna ligger på uppflyttningsplats och ska nog kunna ”käka räka” på söndag? Finfina 2.25 i odds på bortaseger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela