King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Conference Leaugue 2014

Publicerad 2014-05-04 08:56:00 i Fotboll,

Med 101 poäng och den smått otroliga målskillnaden 102 - 35 så tog sig slutligen Luton Town tillbaka till the Football League. De har varit favoriter varje år sedan de åkte ur ligan 2010, men har  inte riktigt klarat av att gå hela vägen, till i år. Ledda av den nye managern John Still så vann man serien med smått osannolika 19 poäng. Still som till vardags säljer rengöringsmedel, verkar ha städat upp rejält i klubben och nu får man äntligen ta den efterlängtade eriksgatan genom staden. Det här är tredje gången som Still vinner The Conference, första gången var redan 1989 när han tog upp Maidstone United till Division 4. 2010 så kvalade han sig upp med Dagenham & Redbridge och nu så med Luton Town.
 
 
 
Kul också för Andre Gray, 22 åringen som dunkat in 30 mål i år och som kom till klubben på lån från tunga Hinckley United för två år sedan. Visst hade Gray visat att han kunde göra mål redan i Hinckley och 30 mål på 65 matcher är ett bra facit, men i Luton har han verkligen blomstrat. På 97 matcher har han gjort 52 mål och nästa säsong så får han chansen att sätta några mot Shrewsbury, laget som han debuterade i ligan för som 17 åring men som tyckte att han inte riktigt höll måttet.
 
 
Kvalspelet pågår för fullt och Halifax Town, nykomlingar från Conference North har kopplat greppet på Cambridge United. Ledda av före detta AIK tränaren Richard Money. United har fem raka torsk i bagaget och det är fördel Halifax utan tvekan. Gateshead FC har de senaste säsongerna utvecklats till en stabil Conferenceklubb och inte enbart staden där Paul Cascoine föddes. De har imorgon chans att ta steget till Wembley för ett smått osannolikt avancemang. 
 
Bottenstriden i ligan var som vanligt dramatisk, bortsett från Hyde som enbart tog 10 poäng så var det en hård kamp in på målsnöret. Tamworth och Dartford var klara för nedflyttning medan det var en spännande kamp mellan Chester, Hereford och Aldershot Town. Den gängse regeln är att man ska ha 50 poäng för att klara sig kvar men här slutade tre lag på 51 poäng och det var nyuppflyttade Chester som tyvärr fick kliva ner en division. Hereford avgjorde borta mot Aldershot i den 88:e minuten och samtidigt så kvitterade Salisbury Jamie White Chesters 2-1 ledning. Tråkigt eftersom jag besökte klubben redan i november för att stärka upp den lite men det verkar inte som att det riktigt tog.
 
Skytekung blev som sagt Andre Gray men strax efter, på 29 mål kom Lee Gregory från Halifax Town AFC. Nämnvärt är även att Forest Green Rovers stora satsning kom av sig lite då de inte ens kom till kvalspel, däremot så har man banhttp://www.bbc.co.uk/news/uk-england-gloucestershire-12416671nlyst försäljning av burgare och korv på arenan. Dale Vince, ägaren är en stenhård miljökämpe och vegan. Kolla gärna på klippet när han i saklig ton förklarar att om spelarna inte ska äta rött kött så ska heller inte personalen eller publiken göra det. Riktigt skön kille.
 
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-gloucestershire-12416671
 
 
Publikligan vann som vanligt av Luton som snittade på 7400 åskådare och sex klubbar hade snitt över 2000, däribland nedflyttade Chester. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela