King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Conference North 2014

Publicerad 2014-05-04 14:04:00 i Fotboll,

Telford United AFC tog hem norra divisionen med tre poängs marginal till North Ferriby United. NFU ledde ligan rätt länge men Telford formtoppade bra på slutet och till råga på allt så blev man resolut, men troligen rättvist, utslaget i kvalet av Guissley. Altrincham och Hednesford, två välrenomerade Conferencelag, spelade två mycket jämna matcher, där den första slöt 2-2 inför imponerande 1200 åskådare.
Ett sammandrag av matchen finns på Youtube:
 
https://www.youtube.com/watch?v=FKIW7x4fmW4&feature=youtu.be
 
I dagens match så fick publiken uppleva en synerligen dramatisk tillställning, när the Pitmen överraskande tog ledningen med endast tio minuter kvar att spela. Men målspottaren Damien Reeves kvitterade i den 85:e och två minuter senare så fick James Lawrie chansen och satte säsongen sjätte kasse. Närmare 2000 åskådare såg den matchen.
 
Positivt inför nästa säsong är att AFC Telford United är ett stabilt publiklag med en arena som verkligen har klass. Telford snittade på 1700 åskådare men hade så mycket som 3800 på en av matcherna och det här kan bli en injektion till ligan.
 
 
Som synes så är det inte kattskit man spelar på i Telford. 
 
Ifall Guiseley tar steget upp så blir det intressant eftersom de har en väldigt liten arena att spela på.
 
Nedflyttningen i norra divisionen var inte helt odramatisk men Stalybridge Celtic expedierade, redan nedflyttningsklara Workington (spelade i ligan på 70-talet) medan Oxford City endast fick ett kryss. Tredje laget som blev degraderade var Histon FC som så sent som för två år sedan åkte ur Conference National, och dessutom kvalade till Divison 4 året innan. De säger att det går snabbt i hockey.
 
Det stora publiklaget i serien är dock Stockport County som hade ett snitt på närmare 2700 åskådare, County slutade på 14:e plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela