King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Conference South 2014

Publicerad 2014-05-04 16:16:00 i Fotboll,

I Hampshire jublas det nu när Eastleigh FC tagit klivet upp i Conference National. Den femårsplan som sattes i verket 2011 verkar fungera väl. Klubben backas upp av samma investerare som arbetar ihop med Glenn Hoddles fotbollsakademier och man har någon form av samarbete. Hur som helst så är man en välbeställd klubb med en plan. Arenan, Silverlake Stadium, ska byggas ut så att den motsvarar de krav som ställs på en klubb i de fyra högre divisionerna, och även om det inte är gjort ännu så är man på gång.
 
 
Efter att ha missat promovering i kvalet förra året så tog man i år hem ligan med fem poängs marginal, trots att man förlorade de två sista matcherna. Klubben har ett stabilt publiksnitt på drygt 700 åskådare något som säkerligen kliver över 1000-strecket när man börjar spela i högsta ligan. Trots stabiliteten så saknar man en riktig målskytt något man måste ordna till nästa säsong.
 
Striden bakom Eastleigh var desto tuffare men slutligen så kvalificerade sig Ebbsfleet, Dover Athletic, Bromley och Sutton United för play off spel. Havant & Waterloville som länge låg topp tre i ligan fick se sig snuvade på kvalplatsen av Dover i den sista omgången.
 
På valborgsmässoafton så kryssade Sutton United borta mot Dover Athletics, inför 1300 åskådare, och man såg med tillförsikt fram emot en god chans att ta sig till final. Av detta blev det intet då Dover fullkomligt krossade hemmalaget med klara 3-0.
 
I den andra semin möttes Ebbsfleet United och Bromley. Ebbsfleet som haft en skum period mellan 2007 och 2013 när de ägdes av företaget MyClub verkar gå mot bättre tider. Under MyClub så var alla medlemmar involverade i spelarförsäljningar och laguttagningar via internet, vilket ju kan vara rätt påfrestande. Idag så är klubben ägd av ett par shejker från Kuwait och drivs av en före detta Charltondirektör. Låter stabilare tycker jag. 
 
Bromley som varit ett lindansargäng i den här divisionen de senaste säsongerna får anses som årets överraskning. Man har Mark Goldberg som manager, en man som i början av 2000-talet köpte Crystal Palace för att sedan göra personligt konkurs när det gick åt helvet, nu går det bättre och han lånade in sin son Bradley från Dagenham & Redbridge, ett val som visade sig mycket bra. Bradley har gjort 23 mål i ligan och är klubbens ledande målskytt. Mot the Fleet vägde man dock alldeles för lätt och en 4-0 förlust i första matchen var ointaglig. Man avslutade dock storstilat med att vinna returen på hemmaplan med 1-0.
 
I botten så fick Dorchester Town, Tonbridge Angels och Heyes & Yeading kliva ner en serie. Tror att jag tippade H & Y som en av ligavinnarna innan säsongen började men så blev det alltså inte. Whitehawk kryssade i de två sista matcherna och lyckades ta sig förbi. Även Maidenhead United fick ett mirakulöst uppvaknande i slutet av serien och tog sju poäng.på de sista tre matcherna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela