King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Bra Kunskaper

Publicerad 2013-02-28 03:12:30 i Allmänt,

Det är mycket ni inte vet men jag ska hjälpa er lite på traven med en del viktig kunskap. Jag vet att jag skulle enbart skriva om annat än fotboll här men det är ju ändå det vi pratar om eller hur?
 
 
 
 
Elton Johns farbror gjorde det inledande målet i FA Cup finalen 1959, men blev sedan nedsparkad och bröt benet. Trots detta så vann Nottingham Forest med 2-1 men var det den incidenten som ispirerade Elton att skriva låten I´m Still Standing?
 
 
 
En annan nedsparkning som har väldigt stort inflytande på dagen fotboll är när Blackburn Rovers Dave Whelan fick benet avsparkat i en match mot Wolverhampton Wanderers i FA Cupfinalen 1960. Han kunde visserligen fortsätta spela i Crewe Alexandra vilket inte är fy skam, men de £400 som han fick ut i försäkringen, gav honom en möjlihet att starta en liten parfymbutik. Han sålde sig vidare i affärsbranchen och är nu ägare av JJB Sports och även ägare av Wigan Athletic. Ett lag som i 100 år stått i skuggan av stadens rugbylag. Numera så är Wigan ett etablerat Premier League lag och stadens stolthet.
 
De lag som mötts flest gånger i englands högsta serie är Aston Villa och Everton. En oerhört viktig kunskap.
 
Barnsley skulle bli promoverade 1915 men blev blåsta på det på grund av att jönsarna i Arsenal hade byggt en ny fin arena som var lite häftigare än Oakwell. Efter en del övertalning och spel bakom galleriet så ansåg man att Londonlaget skulle spela i högsta serien istället. Det tog Barnsley ytterligare 83 år att komma upp i högsta serien. Där spelade de i en säsong.
 
 
Jim Carey och Cameron Diaz håller på Brentford.
 
Lincoln City gick till play off i League 2 samtliga år mellan 2002-2007 men missade varje gång. Ett rekord som man kanske kan vara utan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela