King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Lost League Football Grounds & Football Club Origins & Nicknames

Publicerad 2011-02-18 21:28:42 i Fotboll,

 

Dessa fina alster, författade av Miachel Hateley, den förstnämnda skriven tillsammans med brodern Drew, damp ned i lådan. Här får man riktig information, och bra anekdoter i samma mängd som Persbrandt får brev på alla hjärtans dag, ja för det är faktiskt så att Ingaröfyllot är den person i Sverige, som får flest brev på alla hjärtans dag. Lokalinformation från ett postkontor kan vi säga.

 

Lost League Grounds är en bred och fin edition, där foton på gamla och övergivna stadium som inte är i bruk avhandlas med ackuratess. Älskar flygbilden över Saltergate, ballaste namnet någonsin på en fotbollsarena, där Chesterfield spelade sina matcher. Superfina bilder, som alla fotointresserade borde kolla in. Mängder av svartvita kort från 60-talet från the Dell, Aggborough och Manor Ground. En riktig kaffebordsbok med andra ord.

Football Club Origins & Nicknames är en läsbok och jag började som sig bör på kapitel tre, Lost to the League. Ett kapitel som handlar om klubbar som dött, antingen försvunnit ur ligan och numera är amatörlag eller som helt enkelt gått i konkurs.

 

En bra sak att veta är att Evertons verkliga derby motståndare inte är Liverpool. The Friendly Derby till trots, så spelades Liverpool derbyna mellan Everton och Bootle FC.

 

Burton, som är en ganska liten stad, har haft tre ligaklubbar. Burton Swifts, Wanderers och United.

 

Middlesborough FC var inte den första proffsklubben i staden utan Middlesborough Ironopolis bildades av utbrytare från FC för att de ville ha en professionell klubb i staden. Bra att veta, dessutom vilket grymt namn.

 

 

New Brighton Tower var ett lag som skapades, för att spela på en arena vid ett nöjesfält som konkurrerade med Blackpools strandpromenader. New Brigton Tower FC gjorde succé direkt och blev invalda i division två redan efter en säsong. Efter att ha sajnat ett antal landslagsspelare så gick allting väldigt bra förutom ekonomin. Problemet var att man spelade på en arena som tog 80.000 och man hade runt 1.000 åskådare så det gick inte riktigt ihop.

 

Som sagt bra information och intressant läsning i badet.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela