King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cupen 5th Round Proper

Publicerad 2011-02-18 23:40:12 i Fotboll,

 

Äntligen dags för ännu en omgång av den äldsta, ädlaste och mest äkta fotbollscupen I världen. En liten round-up som det heter i England, bara så vi vet vad vi har att förvänta oss. För Cobran vet.

 

Lördag:

Stoke City – Brighton & Hove Albion

De som inte svarade rätt på förra veckans På Spåret fråga, hade haft rätt stor hjälp av en fotbollskunnig person i soffan. Den här matchen är allt annat än en solklar hemmaseger. City, som alltid är starka hemma på Brittania, är visserligen ett Premier League lag, men Brighton är i en grym form och leder trean rätt överlägset. Större skrällar har hänt. Avspark klockan fyra på Viasat.

Tips: 0-1

 

Birmingham City – Sheffield Wednesday

Att Brum skulle förlora den här matchen, mot ett lag som har svårt att hålla sig ovanför strecket i trean, är väldigt svårt att se. Fast de så kallade underhundarna kan ju alltid överraska men jag har svårt att se att det händer just här.

Tips: 3-0

 

 

Manchester United – Crawley Town

Att ett division fem lag slagit ut ett lag från Premier är otänkbart, men vad har de att förlora. Här kommer grabbarna som är vana att spela inför 3.000 personer till ett fullsatt Old Trafford med nästan 80.000 åskådare och de kommer att göra allt och lite mer därtill. Håller man rent i en halvlek så kan den riktigt stora skrällen, det otänkbara, faktiskt ske. Jag såg lottningen live på SKY och de som drog lotterna var jävligt nöjda med den här matchen. Matchen visas klockan 18;00 på Viasat.

Tips: 5-1

Dessutom så är det omspel mellan Chelsea och Everton som visas på Viasat klockan halv två.

Tips: 2-0

Söndag:

 

Fulham – Bolton Wanderers

Rätt blek match får man säga men jag har en känsla av att Murphy, som börjar bli till åren är jävligt sugen på en bra vända i FA Cupen, för någon ligatitel lär det inte bli med Cottagers, så jag tror att de är rätt taggade och alltid svårspelade på hemmaplan. Wanderers är å andra sidan på gång med ny forward och ett klart offensivare spel än tidigare. Svårtippat.

Tips: 2-1

 

Leyton Orient - Arsenal

Londonderby och Gunners är i form och jävligt stöddiga för tillfället. Här ska man avfärda ett Leyton som ligger på tionde plats i trean, men med tre raka segrar. Alex Revell avgör med matchens enda mål i 77:e minuten? Arsjavin och de andra töntarna i Arsenal får sin mest svidande förlust sedan Nils Dacke slogs i Uppsala socken. Glöm inte bort att Arsenal har haft multikultiproblem hittills i cupen och klarat sig på tveksamma straffar i slutminuterna de senaste två matcherna. Matchen går på Viasat halv sex på söndag.

Tips: 1-0 och ingen straff till Arsenal

 

Dessutom så får man inte missa omspelet mellan Manchester City och Notts County. Vi som såg hur Skatorna gjorde the Citizens till en blek grå mass i den första matchen, vet att nu kan en av de största skrällarna ske. Visas på Viasat klockan tre på söndag.

Tips: 2-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela