King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Forsberg Lägger Av

Publicerad 2011-02-15 23:41:38 i Allmänt,

 

Ja vad tråkigt, en legend, låt vara inom en så trivial sport som ishockey men ändå. Karln var ju faktiskt en riktigt skön lirare. Läste Johan Esks krönika i DN idag, och berättelsen om när de skulle intervjua honom under en bowlingmatch var jävligt kul. Forsberg blev så extremt fokuserad på att spöa Esk och kameramannen, att han inte pratade under spelet. En skön vinnarskalle och jag minns hur mycket skit han fick som 17 åring i Elitserien, för att han spelade för tufft.

 

 

Det som är lite trist är att det är så många som gnyr om att han borde ha slutat för länge sedan, det är patetiskt att han håller på och försöker göra comeback och så fortsätter det.

 

Jag ställer mig frågan varför då? Vad är det för patetiskt med det egentligen? Skulle inte vem som helst som hade möjlighet göra detta åtminstone försöka? Försäkringskassan skulle i alla fall uppskatta om Svarv-Lasse försökte komma tillbaka till sitt jobb, efter att han blev av med ett par fingrar i bandsågen. Vad är egentligen skillnaden? En vanlig man som försöker slå sig in på arbetsmarknaden igen. Forsberg är bara 37 år och om jag inte minns helt fel så spelade Gordie Howe tills han var 52 (1946-1980) så några säsonger borde han ju ha haft kvar. Det ska tilläggas att Howe gjorde comeback 1997, vid 69 års ålder och spelade en match för Detroit Vipers, på så sätt kunde han säga att han spelat under sex decennier istället för ynka fem.

Det som förundrar mig är att många är förvånade över att Forsberg vill tillbaka och spela. Det är bara i sportens värld där det är viktigt att sluta när man är på topp, på alla andra arbeten så måste man vara kvar och jobba tills man är 65. I ärlighetens namn så är det väl klart mer motiverande att klamra sig fast vid ett jobb som idrottsman, det vill säga jobba med sin hobby, än att gå upp klockan sex och kila ned till smedjan. Fast i sportens värld så ska ju legenden bevaras, men det är ju alltid vi som är åskådare som anser det. Fånigt är det i alla fall att så många håller på och dissar hans försök.

 

Tottenham Hot Spurs spöar AC Milan på San Siro och Gatusso skallar AC Milan legenden Joe Jordan efter matchen. Trodde han att han skulle kunna skrämma en före detta Leedsspelare? Den gubben har gett fler tjuvnyp under sin karriär, än vad påven har lustiga mössor i garderoben. Eller som Harry Redknapp (H:et är stumt) sa efter matchen ”Joe Jordan isn´t the man to pick a fight with.”

 

Enligt Sladjan så var Crouch instrumentalt viktig för Spurs, vad det nu betyder.

 

Örgryte IS får en räkning från Göteborgspolisen på några tusenlappar, vilket är helt befängt. De ska tydligen ha betalt för bevakning av en fotbollsmatch. Om vi räknar från början så drar en fotbollsmatch med 10 000 åskådare in en rätt nätt summa pengar i dels skatteintäkter och dels till de kommunala bolag som agerar på arenorna, därtill så har vi skatteintäkter för det som vi kallar ölhinkning, före och efter matchen. Så vitt jag vet så bekostas polisens arbete av staten via vår skattsedel och de borde inte hålla på och tramsa med sånt här. Det är bara trams. Idrottsföreningarna skickar inga räkningar på det sociala arbete man gör för ungdomar, och den ersättning som man får i form av aktivitetsstöd är väldigt låg. Det man undrar är om polisen kommer skicka räkningar till bankerna om det skulle ske ett bankrån? Kommer det att komma en räkning till de politiska partierna om deras politiker känner sig hotade och behöver beskydd. Vanligtvis så är det ju Hells Angels som tar betalt för beskydd.

Visst, vi ska inte jämföra Örgryte med klubbar som drar 10 000 åskådare men desto större själ att låta bli att jävlas.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela