King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Princess Stadium - Darford FC

Publicerad 2012-07-20 18:07:02 i Engelska Fotbollsarenor,

Snart sätter säsongen igång och då är det snart dags att kolla av de nya arenorna i ligorna. Ett av de nyaste tillskotten i engelsk toppfotboll är nyuppflyttade Dartford FC som inte gjort så mycket väsen av sig sedan de startade 1888, som Dartford Working Mens Club. De har spelat några säsonger i Conference på 80-talet men mestadels hållit till i Southern League.
2006 byggde man en ny arena och då kan man ju tänka sig att den ser ut som alla andra arenor som man bygger nu förtiden. Där hugger man fullkomligt i sten, Princess Park är en fullkomligt unik arena både i design och för dess miljövänliga utformning. Arenan producerar sin egen elektricitet via solpaneler, tar tillvara på regnvatten för användning på arenan och träbalkar som stöttar taket, som förövrigt har ett överdrag av grön vegetation för att smälta in i den närliggande miljön. 
Huvudläktaren, som är enbart sittplats tar 642 åskådare och har glasrutor bakom sig där baren ligger, något som är viktigt att veta.Som ni ser på bilden ovan så har arenan träpanel något som är fullkomligt unikt i dagens fotboll. The Wooden Man, en trästaty som symboliserar de ekologiska värderingarna, är placerad mitt på den andra långsidan och är en magnifik pjäs.
 
Arenan tar allt som allt 4 100 personer, och publikrekordet som sattes i första matchen mot Horsham YMCA och sedan ännu en gång mot Crystal Palace, är på 4 097.Klubben har haft en klädsam publiksiffra runt 1200 personer i snitt per match de senaste säsongern och den lär väl öka i och med vårens promovering, då man slog Welling på Princess Park inför 4 088 åskådare. 
 
Dartford ligger i Kent, men ligger bara en halvtimme från centrala London med tåg och kan vara värt ett besök under hösten. Arenan är fullt utrustad med konferenslokaler, restauranger och festlokaler, men man har även golfkurser, vilket man får säga är en innovativ idé att utnyttja en arena på. The Darts har framtiden för sig, sällan har ett lag legat så rätt i tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela