King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Tätt Avslut i Division 3

Publicerad 2015-05-03 19:01:00 i Fotboll,

Förutsättningarna inför den avslutande omgången var att Bristol City vunnit ligan medan kampen om den andra promoveringsplatsen stod mellan Preston North End på andra plats och MK Dons på tredje, fördel PNE med en pinne men sämre målskillnad. Bristol piskade stackars Wallsall med hela 8-2 efter ett hattrick av Aden "Agent" Flint, inför närmare 12000 åskådare.
 
 
 
Ännu fler besökte MK Stadium i Buckinghamshire för att se Milton Keynes ge redan nedflyttade Yeovil Town en dagsedel.5-1 slutade matchen och Dons avslutning får ses som remarkabel. 28 poäng på de sista 10 matcherna är imponerande. Preston North End åkte till Layer Road i Colchester för att möta United som låg på näst sista plats och även de piskade att vinna. Ett desperat kämpande Colchester höll tätt och det var nervigt och inte speciellt mycket chanser. Elva minuter in i den andra halvleken så drogs George Moncur, för övrigt son till West Ham legendaren, John Moncur, ned i straffområdet men Porter dunkade den högt över. Därefter hade Preston ett par riktigt heta chanser men skyttekungen Joe Garner, missade båda, något som skulle visa sig kostsamt. George Moncur slog oväntat in Uniteds ledningsmål, framspelad av Porter, då endast åtta minuter återstod och från den chocken hämtade sig aldrig Preston. Nu väntar kvalspel för laget något som inte är deras bästa gren. Nio (!) gånger har man missat uppflyttning i play offspel, men tionde gången gillt kanske?
 
 
 
Bottenstriden var än mer intensiv än det var i toppen. Colchesters tre pinnar tog laget till en 19:e plats och säker mark men man var relegerade under större delen av eftermiddagen. 
 
Crewe Alexandra hade en rätt bra situation. Med sina 52 poäng så var samtliga lag som låg efter dem tvingade att vinna, något som kändes ganska osannolikt. I 40:e minuten plingade det i alla fall till och Leyton Orient tagit ledningen borta mot Swindon Town, något man utökade till 2-0, sju minuter senare. Några minuter senare plingade det till på Checktrade Comunity Stadium i Crawley där Mattias Pogba, brorder till Milanproffset och förra året på Crewe Alex´mittfält. Det började kännas riktigt dåligt för ett Crewefan som jag. När sedan Graham Burke, Notts Countys Aston Villalån, oväntat satte 1-0 i Gillingham så var Järnvägsarbetarna på nedflyttningsplats och dessutom i underläge mot tunga Bradford City. 
Det som såg rätt hopplöst ut ordnade upp sig rejält i slutminuterna. Swindon kom igen och kvitterade Leytons ledning och matchen slutade 2-2, så adjö till Leyton Orient. Coventry City gjorde både 1-1 och 2-1 mot Crawley, det sista på övertid. Farväl Crawley.
 
 
Även i Kent skärpte man till sig och Gillingham pumpade in tre kassar och förpassade Notts County till den lägsta divisionen. Så en 20:e plats för Crewe Alexandra är inte illa alls. Eller som ett fan skrev på Facebook "Kan man inte göra det själv så får andra göra det åt en." En regelrätt planinvasion kostade man också på sig för att fira den fina 20:e platsen. Man gläds ju åt olika saker.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela