King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Hereford United uteslutna ur The Conference

Publicerad 2014-06-23 16:56:40 i Fotboll,

Då Tjurarna från Herefordshire inte kunde betala sina långivare så beslutades det att laget skulle uteslutas ur Conference National League. Den tionde juni togs detta tråkiga beslut och Hereford United kommer från och med nästa säsong spela i Southern League två divisioner lägre (nivå 7). Tungt för en klubb med anrika traditioner. Laget satte ju staden på kartan redan 1972 när man slog ut Newcastle United, som låg fem divisioner över dem, ur FA Cupen. Åren 1972 - 77 gick klubben från Conference till dåvarande andra divisionen och man hade ett starkt stöd med ett snitt på 8000 åskådare hemma på Edgar Street. 
 
 
 
Hereford är en liten stad med knappt 60 000 invånare och mest kända för sin nötkreatur, som vi i Sverige slarvigt kallar biffko. Stadens fotbollslag har dock sedan  1924 haft en lite brokig historia. 31 av dessa 90 säsonger har man spelat i de översta fyra serierna så de är inte helt utan framgång som man har drivit sin verksamhet, exempelvis vann man Division 3 1976,
 
Staden är också känd för sina medgångssupportrar som enbart dyker upp till de stora matcherna så det är inte så underligt att de endast snittade på 1700 åskådare förra säsongen. Ett underligt exempel är såsongen 2007/08 när man kom trea och gick upp i Division 3 så hade man runt 3000 åskådare på ligamatcherna men runt 10 000 på cupmatcherna.
 
Herefords degradering är tråkig men lite längre norrut så jublar man. Chester City som jag besökte i november, och som degraderades med endast två måls marginal, får även fortsättningsvis spela i the Conference. 
 
 
Managern Steve Burr som troligen kommer att sitta på min plats under säsongen håller därför på med ett tufft restaureringsarbete. Chester ägs av supportrarna, som köpte klubben, efter år av misskötsel och man håller hårt i börsen. Det är ideellt arbete som gäller för de flesta som jobbar kring Deva Stadium, bortsett från spelare och managers. Med den rutinerade skotten Burr vid rodret så får man förhoppningsvis lite styrsel även på plan. 
Redan nu har mittbacken Matty Brown skrivit på för klubben på permanent basis, Brown var ju utlånad från Chesterfield förra våren, Kingsley James, 22 år ung har plockats hem från just Hereford och Wayne Riley, forward från Hednesford. Kan man stärka upp med ytterligare ett par spelare så ser det ju riktigt intressant ut för Chester till hösten.
 
Även Hayes & Yeading som trillade ur Conference South får en ny chans att spela boll i en mer spännande miljö då Hereford och H&Y byter plats med varandra.
 
Så där ja nu har vi rett ut detta, en liten paus från all VM fotboll.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela