King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Misshandel

Publicerad 2011-05-21 20:33:06 i Musik,

 

 

Har först nu förstått att de som misshandlar värst är kvinnor eller åtminstone en kvinna. Hon heter Jonna, är från Boden och spelar trummor i Glasvegas. De har endast givit henne en baskagge och två andra trummor, troligen av kostnadsskäl, det skulle bli för dyrt att i längden behandla ett helt trumset som hon gör. Jag skrev tidigare att det var coolt med kvinnor som spelar bas eller hoppar stavhopp. Det här är både ballare och våldsammare. Dessutom så står hon upp och spelar trummor, troligen för att vara säker på att slå sina trummor i bitar. Har sällan skådat sådan kraft från en trummis och hon trummar på ursinnigt under hela konserten. Som ni ser på bilden nedan så är hon ju dessutom bara en och tjugo ungefär.

 

 

I övrigt var konserten grymt kraftfull, visst kan man gnälla lite på låtvalet, och även om varianten på Flowers & Footballtops var bra, så kändes det lite som att de slarvade bort den. Man kan jämföra det med när Bruce Springsteen kör Thunder Road med bara piano, jag gillade den varianten men den är ju bättre med lite stuk. Däremot så är låtar som Daddys Gone, Go Square Go och It´s My Own Cheating Heart helt galet bra. Visst saknades Fuck You It´s Over och A Snowflake Fell And It Felt Like A Kiss och visst de är från en julskiva, men de fungerar ju ändå alla dagar på året, liksom Cruel Moon.

Bra scenshow var det också. James Allen har en självlysande mikrofonsladd som byter färg vilket är oerhört snyggt. Klädd helt i vitt så blir det en fullträff och när såg man senast någon som hade sladd till micken? Magin med hur man rullar sladden eller svingar micken som ett lasso går ju helt förlorat när man har dessa nya trådlösa prylar.

 

Underbart är det när James Allen frågar en dam i publiken hur hennes dag har varit och hon inte förstår hans rotvälska variant på det brittiska språket. Bra blir det också när han förklarar att de flyttat från Dalmarnock och inte längre är ett arbetarband.

 

För att summera det hela: Jonna Löfgren från Boden är klart coolare än stavhoppare och hårdare trummis än Micky Dee.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela