King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Truro City Åter Uppflyttat

Publicerad 2011-05-03 12:00:31 i Fotboll,

 

 

Southern League Premier

Med en smått vansinnig slutspurt där man tog 21 poäng på de sista sju matcherna säkrade Truro City lite överraskande ligatiteln i Southern League, fyra poäng före Hednesford. Laget spelade så sent som 2006 i Western League (nivå 10) men har nu alltså promoverats till Conference League South. Ägaren Kevin Heany som investerat många dubloner i laget är fast besluten om att laget snart ska spela i ligasystemet. Stora steg och snabbt tagna. Nästa säsong får man mäta sina muskler med betydligt starkare motstånd.

I kvalspelet så kvalificerade sig Salisbury City för promovering då man besegrade Hednesford på straffar. The Whites låg under med 2-1 i förlängningen men Ben Adelsbury kvitterade då endast två minuter återstod och straffsparkarna gick Salisburys väg.

 

 

Northern League Premier

Halifax Town är på gång igen och tog ligatiteln med drygt tio poäng. Ett av de intressantaste inslagen i serien är ju FC United of Manchester, som sluggar sig upp genom seriesystemet på ren ilska mot familjen Glazier. Klubben ska ge Manchesterborna åtminstone en kick off klockan tre på lördagarna och rimliga priser på biljetterna. I år fick de dock lugna ned ambitionerna då Colwyn Bay blev för starka i kvalfinalen och vann med matchens enda mål.

Både FCUM och Halifax är riktigt intressanta publiklag och levererar ett hemmasnitt på 1946 respektive 1629 vilket gör Northern League, eller Evo-Stik League som den även heter, till den publikstarkaste division sjuserien.

 

 

Ryman Isthmian League Premier


Sutton United tog komfortabelt hem ligasegern med drygt tio poängs marginal och spelar följaktligen i Conference South (troligen) nästa säsong. Både Concord Rangers och Canvey Island missade play off, så något lokalderby blir det inte där. Däremot så blir det hyggligt heta fighter med start klockan 20.45 ikväll. Tonbridge Angels startar hemma mot Harrow Borough vilket borde vara en fördel, men Londonlaget har vunnit båda mötena i ligan så låt er inte luras av att Angels slutade tre platser ovanför i ligan.

Bury Town slog sina opponenter, Lowestoft Town, med 1-0 på bortaplan så sent som för en månad sedan och är givetvis favoriter till vinst i den andra semin.

 

 

 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela