King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

K Stadium – AFC Wimbledon

Publicerad 2011-05-14 03:47:49 i Engelska Fotbollsarenor,

 

 

Egentligen heter stadion The Cherry Red Records Fans Stadium Kingsmeadow men vem orkar säga det så det kallas vanligen the Fans Stadium, K Stadium eller Kingsmeadows. Stadion ägdes tidigare av Kingsmeadows FC men köptes av AFC Wimbledon 2003 då de ansåg det som ett gott prospekt att kunna utveckla till en arena som skulle passa för ligaspel. AFC Wimbledon är ägd av en supporter trust så därav namnet the Fans Stadium.

Arenan tar 4720 åskådare men har endast 1260 sittplatser. Alla sittplatser är på en och samma långsida.

 

Arenan invigdes med en match mellan Kingstonian och Queens Park Rangers 1989 och Kingstonian spelar fortfarande sina matcher där och hyr in sig billigare än de gjorde hos de tidigare ägarna. En årlig match spelas mellan lagen för att dra in pengar till Kingstonian FC som numera huserar i Isthmian League.

 

Wimbledon FC, den förra klubben som numera går under namnet MK Dons, fick sin hemmaarena, Plough Lane, underkänd av Ligan när de promoverades till professionell fotbollsspel och tvingades spela på Selhurst Park under många år. Nu verkar de som om de har ordning på all pappersexercis och kan, om de klarar kvalspelet göra K Stadium till en värdig arena för ligaspel. Ett problem är att man förra året snittade på 3366 åskådare per match och med storlag som Bradford City, Oxford United och Port Vale i ligan så kommer åskådarkapaciteten vara lite i minsta laget.

En sak som alltid förundrat mig är att i AFC Wimbledons styrelse så sitter en man vid namn Erik Samuelson. Vem är denne man?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela