Bokslut För Engelska Ligan

Publicerad 2011-05-08 00:46:35 i Fotboll,

Championship

QPR & Norwich upp direkt. Grattis till de lagen.

Nottingham Forest säkrade sista kvalplatsen genom en säker 3-0 seger borta mot Palace.

Preston NE, Sheffield United som så sent som för två år sedan kvalade till Premier League åkte ur och mitt gummifinger som det står Up The Blades på fick en annan innebörd. Sunny Scunny var sedan länge klara för nedflyttning.

League 1

Brighton & Hove Albion och Southampton redan klara för uppflyttning innan sista omgången. Kvalplasterna gick till Huddersfield Town, MK Dons, AFC Bournemouth och Peterboro United. Dagenham & Redbridge tog inte den sista chansen att klara nytt kontrakt utan torskade med 5-0 borta mot Peterboro. En vinst hade klarat kontraktet men så blev inte fallet.

Övriga relegerade lag är Bristol Rovers, Swindon och Plymouth Argyle.

League 2

Wycombe Wanderers höll undan för Shrewsbury och tog den sista direkta uppflyttningsplatsen tillsammans med Chesterfield och Bury. Både Gillingham och Torquay United förlorade medan Stevenage Borough knep en pinne hemma mot Bury. Detta lämnar Gillingham utanför play off. Crewe Alexandra tog en meriterande 5-1 seger bort mot Bradford City. Clayton Donaldson gjorde en kasse medan Ryan Love inte gjorde någon för Bury idag. Detta borde innebära att Donaldson vann skytteligan på 28 mål, vilket är bra för ett lag som slutade tia i serien. Kanske så kan man sälja honom och dels få plats för en bra junior och dessutom tjäna lite pengar.

Ryman Premier Division

Tonbridge Angels vann en sjumåls thriller på hemmaplan och tog för första gången steget upp i Conference South. Angels tog ledningen tidigt och ökade på till 2-0 innan Lowestoft reducerade strax före paus. I den 42:a minuten fick Angels straff som de satte säkert och gick till halvtidsvila med en betryggande 3-1 ledning. I den andra halvleken så tog the Trawlermen över tillställningen och i reducerade igen i den 48:e minuten. Med ett stort spelövertag så lyckades man även kvittera då 12 minuter återstod genom Guentchew. Lyckan varade bara i tre minuter då Lewis Taylor drog två spelare och gick rakt fram i straffområdet och helt enkelt drog den upp i klykan. Stor lycka för Angels och Lewis får vara kung på puben ikväll.

FA Trophy

Chris Senior är mannen för dagen i Darlington då han kom in som avbytare och nickade in 1-0 för the Quakers i 119:e minuten av förlängningen. Matchen var väldigt jämn och tuff och inget lag kan påstå att de var det bättre. Givetvis så kom målet som en kalldusch då båda lagen gick och väntade på straffsparkar. 24 688 personer såg matchen.

Ryman League Division 1

The Tanners vände mirakulöst ett 1-3 underläge hemma mot Dulwich Hamlet och mannen för dagen var Kev Terry, som i mitten på andra halvlek gjorde sitt första mål, av vad som till slut skulle bli ett hattrick. Det sista målet inprickat på tilläggstid. Leatherhead spelar med andra ord i Ryman Premier Division nästa år.

I den norra divisionen besegrade Wingate & Finchley Brentwood Town med 3-2. Segermålet inprickat på övertid.