King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Kenilworth Road Stadium - Luton Town

Publicerad 2011-05-11 02:57:28 i Engelska Fotbollsarenor,

 

 

Luton Town, The Hatters, är på väg tillbaka till ligan igen och vad passar bättre än en presentation av deras fantastiskt fina arena. Luton Town bildades 1885 och har spelat på Kenilworth sedan 1905, vilket gör stadion till en av de äldre arenorna i England.

 

 

Publikkapaciteten är idag 10 226 med enbart sittplatser. 1985-1991 så hade man konstgräs här, något som man i Sverige tror ska gagna fotbollen, men man har nu självklart gått tillbaka till riktigt gräs, för det är ju bara i Sverige som vi har så lata vaktmästare att vi måste anlägga konstgräs.

Publikrekordet är 30 669 vid en match i FA Cupen mot Blackpool. Arenan är av gammal arkitektur med dubbla läktare som är byggda över varandra. Vackert.

Utöver att den kallades The Plastic Ground under sex år så är den även känd för att Luton Town nekade bortafans på matcher under åren 1986-1991. Detta på grund av två planinvasioner i en match mot Millwall, där även fans från andra klubbar var inblandade. Även hemmafans var tvungna att legitimera sig vid matcherna.

 

Arenan har även en hel långsida med bara VIP boxar vilket ju är rätt skumt. De flesta äldre arenor har elljusen i hörnen på arenan, så icke på Kenilworth, där sitter dom på taken på grund av att de inte fick plats utanför, i de hörn där de vanligtvis sitter.

En annan intressant detalj är att stället där spelarna går ut på plan ligger på andra sidan plan mot var avbytarbänkarna är så det är alltid en lång och lustig promenad eller marsch om man så vill i halvtidsvilan.

 

 

Ett par minuters gångväg från arenan ligger the English Rose, en väl ansedd CAMRA pub som är väl värt et besök.

 

Luton Town hade en snittpubliksiffra på 6655 i Conference League i år och går laget upp en division så kommer man nog ligga några tusen högre.

Kommentarer

Postat av: Gusse

Publicerad 2011-05-19 18:51:33

Härlig sida!Är själv ett stort fan av Luton och kommer att följa deras match på Lördag.



Come on you hatters

Postat av: Kingcobra

Publicerad 2011-05-20 17:23:15

Tack Gusse!

Ovanligt med Hattar i Sverige, själv håller jag på stora starka Crewe Alexandra så jag vet vad jag talar om. Blir det på plats eller har du hittat något ställe som visar den. Säg till i så fall.



Cobran

Postat av: Kingcobra

Publicerad 2011-05-21 21:06:43

förresten Gusse känn dig fri att sprida Cobrans ord det är så jävla kul när andra än mina vänner sitter och skriver på bloggen. Tråkigt att Hatters inte fixade det hela vägen, men jag är övertygad om att nästa säsong går i Hattens Tecken.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela