King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Rivaliteter I Engelsk Fotboll - East Anglia

Publicerad 2015-07-26 14:01:09 i Fotboll,

 
 
 
East Anglia är en hörna av England där det inte direkt kryllar av fotboll på högsta nivå bortsett från matchen mellan Ipswich och Norwich. Att kalla det ett derby är lite att ta i men det finns just inte så många andra konkurrenter på den här nivån så man tager vad man haver. Eftersom det här är vischan så kallas även derbyt lite skämtsamt för Old Farm.
 
 
Senast lagen möttes var i våras då de spelade play off till Premier League. Fullsatta fotbollsfester med drygt 30 000 på läktarna gör det här derbyt till ett av de svettigaste i England. Lagen har mötts 97 gånger och Tractor Boys har en massiv ledning då de vunnit 40 gånger mot Canaries 39. 
 
 
 
The Essex Derby är ett annat hett derby i East Anglia som spelas mellan Southend United och Colchester United. Ja ni förstår säkert att det här är heta tillställningar på Roots Hall och Colchester Community Stadium, men faktum är att alla fyra East Anglia klubbarna spelade i näst högsta serien för mindre än tio år sedan, det är publikfester även när de stora lagen möter de mindre. United och Southend har ofta spelat på samma nivå i ligasystemet men Colchester blev inte proffs förrän i början på 50- talet så de har bara spelats runt 75 stycken Essexderbyn.
 
Inte långt från Southend så ligger Canvey Island där både Canvey Island FC och Concorde Rangers huserar. Canvey hade sin storhetstid i början på 2000-talet då man nådde Conference League, men på grund av ekonomiska problem så valde man att bli nedflyttade tre divisioner. Det här är ett äkta stadsderby och det drar publik därefter, jag kan tänka mig att 
 
 
 
Concorde Rangers är en relativt ny fotbollsklubb ( bildad 1967) OS-minnet alls tagit sitt namn från flygplanet, utan från en närliggande strand, därför kallas de också Beach Boys. 
Numera är det Rangers som är storebror i staden då de spelar i Conference South numera. Av fem spelade derbyn har the Beach Boys vunnit fyra. Klart dominanta i denna stora kuststad med sina 38 000 invånare. Som Tyresö FF och Hanvikens SK ungefär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela