King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Dagens Idrott

Publicerad 2015-07-15 15:06:00 i Allmänt,

Att en konservativ ledare vill häva förbudet mot rävjakt är föga förvånande. Att han försöker göra det 2015 är däremot fullkomligt hårresande. Visst är det väl så att de som är rika och välbeställda, äger mark och hästar ska få kunna ha lite lattjo lajban emellanåt, och vad passar bättre än att sätta på sig lite fina kläder (och en scarf, man MÅSTE ha scarf när man jagar räv) samlar ihop ett par drev med hundar och sitter upp i sadeln för att jaga ett av de vackraste djuren i norra Europas skogar. 
 
 
 
När de välbeställda roar sig så ska det vara klass på det också. Vår egen kung hade ju Skansen som jaktmark, och där släppte man ut roliga djur som också var roliga att skjuta ihjäl, såsom lejon och björnar. Så varför ska man ändra på den traditionen? Hade SD funnits i Storbrittanien hade man givetvis ställt sig bakom ett sånt här förslag med motiveringen att det hör till kulturen.
 
 
 
I tidningen Plaza Kvinna så skriver man' "...visst blir man inspirerad av dessa höstmiljöer. Bland hästar och hundar och vackra modeller får vi följa med Tommy Hilfiger på rävjakt!" Man får ju helt enkelt ta att vidga sina vyer och försöka förstå att det inte bara handlar om att döda djur. Det handlar givetvis också om att döda iklädd snygga kläder och med snygga människor.
 
 
 
Dessutom så är det bra träning för hundarna att få slita ett levande djur i stycken, då är de mer i sitt riktiga element. Att ligga hemma på garageuppfarten och livnära sig på torrfoder är, kan jag tänka mig, rätt osexigt i hundvärlden. Jag tror att de riktigt heta tikarna vill ha en sån där riktig karlahund som äter rått kött och springer fritt över ängarna. Tror det kan jämställas med en solbränd, muskulös man som åker HD med håret, fritt dansande i vinden.
 
 
 
Det finns en pizzeria i Philadelphia som ger en hemlös (hette de inte uteliggare förut?) en pizzaslize om man skänkte en dollar. Ett fantastiskt initiativ, som givetvis är omöjligt i Sverige, eftersom restaurangägare, trots alla skattelättnader, är det närmaste vi kommer en ekonomiskt utslagen grupp. Men ändå tanken är förbannat fin. Viraldelningssajten Uppworthy, som delar positivt tänkande uppmärksammade det hela och artikeln delades 35 miljoner gånger enbart på Facebook (hur 17 missade JAG det?) Den enorm virala uppmärksamheten ledde till att gåvorna till att restaurangen fick ännu mer donationer, det ökade på delförslag fyra månader med 130%. Det har gjort att man idag delat ut 23 000 pizza slajsar, och man ser till att runt 100 hemlösa får mat dagligen.
 
Nu vet jag att många lackar ur, för i Sverige 2015 så ära vi otroligt rika men att ta av den rikedomen och ge till någon som inte  har det så fett, anses som ett av de värsta saker man kan göra. Vi delar helt enkelt inte med oss. Vi gör rätt för oss. Om alla gör rätt för sig så behöver ingen svälta. Svälter gör man ju för att man är lat och odisciplinerad. Detsamma gäller de som åker med kommunala färdmedel. De är sponsrade av de stackars bilisterna som kämpar utav bara helvete där de sitter i sin ensamhet i ytterfilen, medan busshelvetet kör om.
 
 
 
Nu har det den här pizzerian dessutom varit så fräck att man inte enbart givit bort mat. Den ökade omsättningen har lett till att man tvingats utöka verksamheten, och då har man valt att samarbeta med ett bemanningsföretag som arbetar med just hemlösa. Så nu ger man både bort mat och anställer de hemlösa. Till råga på allt så har den ökade populariteten lett till att man även trycker upp lite t-shirtar och annat med företagets namn på, de som jobbar i rocksvängen kallar sånt för merch. Att det finns hemlösa konstnärer är ju knappast någon överraskning och självklart så är det förstavalet för den här pizzerian. 
 
 
 
Fantastiskt att man kan göra så mycket gott för så lite pengar. Det enda som behövs är lite socialt patos, lite engagemang,ett stort hjärta och en hjärna som inte enbart tänker på plånboken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela