King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Program På TV

Publicerad 2013-04-17 06:51:00 i Media,

Ibland blir man väldigt till sig när man ser att det kommer ett program som de gjort bara för mig på TV. Kanske till och med ett program som du själv kunde ha gjort, om du bara orkat skriva in dig och sovit dig igenom journalisthögskolan.
 
 
Den Stora Ölresan med Jonas "Steken" Magnusson är ett sånt program. Han ölar sig igenom Tjeckien. Förklarar sakligt att de som dricker Staropramen är rejält blåsta eftersom det är Tjeckiens Pripps Blå, och vi tror den är fin bara för att Spendrups säljer den för 70 kronor glaset. Är på möte med ett gäng pensionerade bryggare på det bryggeri som skapar Pilsner Urquel. Han letar upp en lirare i Italien som bara dricker två glas vin till maten och käkar lunch med honom. Han åker till Turin och hälsar på en kille som säljer öl för 100 :- flarran, som han serverar i vinglas och luktar på. "MMmm rökelse...mmmm svag ton av tuppkam."Jag är av den uppfattningen att sådana personer borde få åtminstone lite spö. Jag ser ingen skillnad på honom och smålänningen som blandar i soja och sirap i sin lättöl, bara för att han gillar färgen. Båda är fullkomligt galna. Fast de är snälla antar jag, om nu inte Italienaren är fascist förstås, det kan man aldrig veta. Smålänningen i regnbågsmönstrad skjorta skulle gjort succe på vilken gayfestival som helst om det inte var för ölblandadet.
 
 
Det enda irriterande inslaget var de där personerna på puben i Göteborg, typsikt Göteborgare, som satt och provade öl. På fullt allvar så påstod de att ölen smakade frysta jordgubbar och sliriga däck. De har gått tre år på Sigrid Rudebäcks gymnasium och sedan studerat i USA några år innan de kom hem. För att skapa sig en status så började de provsmaka öl. Som en sa så hade han inte råd att prova vin längre, men nu så spenderade han minsann minst lika mycket pengar på öl som vin. Tala om att missa målet. Öl dricker man för att bli lite glad, lite skön eller lite lätt berusad, inte för att spotta ut det i en hink för att sedan skryta med att man köpt en öl som kostar 100 kronor flaskan från Italien. Ska Reinfeldt och hans rövarliga även ta ifrån oss ölet också? För bara några månader sedan så tog de ifrån Sven Wollter hans pension och rätten/orken att ha pensionärssex. Ölen är det sista jämlika vi har kvar, vårt enda nöje och vårt enda skäl till att leva.
 
Att folk häller sirap och soja eller blandar i ingefära och rökelse är en sak men personer som snobbar med öldrickning är väldigt svårt att ta. Hur tror ni Blondonbellan eller Madde skulle känna det om jag satt här med mina vänner och vaskade skumpa? Nej någon ordning för det vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela