King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Måndagmorgon och mitt huvud...

Publicerad 2012-03-12 11:31:25 i Allmänt,

 

 

Nä huvudet känns som om det skulle vilja lyfta från axlarna. Sitter på Sofiahemmet och ska hämta en sån där snarkmaskin som man ska kolla ifall man andas när man sover. Saker och ting kan bara bli bättre. Kurvan går som sagt var uppåt.

 

 

Läser med bestörtning den tragiska historien om de amerikanska basketspelarna i Visby som hamnade i en jävla smet, tillsammans med flera av sina svenska medspelare. Så himla tråkigt när det går åt pipan för unga människor. Som det så riktigt påpekades i ingressen, ”Det finns inga vinnare, bara förlorare.” läs den på DN online.

 

 

 

Oroar mig för att det som numera kallas Göteborgsandan ska sprida sig till Stockholm. Göteborgsandan är inte att man går omkring och drar skämt och är allmänt jovialisk utan att man som företagare mutar kommunala tjänstemän för att fuska sig till bra avtal. Perfekt för Göteborg Energi som mer eller mindre kastade bort sina intäkter genom att skänka bort lagringsavtalen till en kompis som brukade bjuda på raj raj i Monaco. Det har redan spritt sig till Solna, en förort till Stockholm där man som bäst håller på med att bygga en nationalarena för fotboll och där de lokala förmågorna i fullmäktige har sett till att få rätt hyggliga så kallade konsultarvoden. Lagrell har klivit in och vittnat i den rättegången, men samtidigt sagt sin mening till åklagarämbetet. Enligt Lagrell, som inte tycks vara någon större anhängare av demokratisk ordning, så är detta slöseri med skattepengar och inget som man behöver granska. De 25 000 i månaden som den före detta stadsdirektören fått från byggfirman är skälig ersättning för ett konsultuppdrag. Det är väl i sig möjligt men det är väl inte direkt lämpligt att en tjänsteman i hans ställning tar såna jobb. Då ställs ju all objektivitet och annat åt sidan. Ifall företagen började betala politikerna för olika uppdrag på sidan av så blir det ju väldigt konstigt. Nu är det väl ingen överhängande risk att någon döms fr något eftersom de flesta inblandade inte ”kommer ihåg” vad som avtalats. Lite som en rättegång mot MC-gäng kan man säga. Fint i alla fall att Lagrell tar avstånd från skattebetalarnas rätt att få såna här frågor granskade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela