King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Läget I Ligorna - En Klassiker På Väg Tillbaka?

Publicerad 2012-03-08 21:04:06 i Fotboll,

Det är mars och dags att börja kolla lite hur läget är och vi startar med Conference North som toppas att Manchester City dopade Hyde United som verkar ta direktplatsen men lite längre ner så hittar vi en gammal godbit. FC Halifax Town som de numera heter på grund av en konkurs 2007. Den tidigare klubben hade 100 åriga anor men kan man inte sköta ekonomin så får man kliva av tåget, och i Halifax fall så fick man vackert börja om i Northern League Division One. Trots att man håller till i sjätte divisionen så har man ett hyggligt hemmasnitt på runt 1400 personer på The Shay. Ser i alla fall ut som att det kan bli kval för The Shaymen vilket ju är kul, men det är en hård serie med många starka amatörlag såsom Nuneaton Town (f.d Borough), Altrincham och Boston United. Vi finner även en annan gammal godbit i form av Workington som blev utröstade ur ligan 1977, till förmån för Wimbledon. Nu gör inte Workington något större väsen av sig utan ligger på nedre halvan men det är ju mumma för alla fotbollskonässörer att gotta sig lite i historia. I botten och mer eller mindre relegerade finner vi Eastwood Town och Blyth Spartans, samma Blyth som tvingade Newcastle till omspel i FA Cupen för två år sedan. Mitt favoritlag Vauxhall Motors ligger risigt till så det räcker men har alla möjligheter att skärpa upp sig. Vauxhall är ett av få lag med anknytning till ett företag som ännu finns kvar och som son till en gammal GM anställd måste man ju stödja laget.
Det är inte direkt att sticka ut hakan och tro att Hyde United, i de numera ljusblå dräkterna, tar hem ligan men sen är det väldigt jämnt. Nuneaton Town har inte torskat på bortaplan sedan i november och ett lag som tar många poäng borta brukar vara att räkna med. Tredjeplacerade Guissley Town har har endast förlorat två hemmamatcher på Netehrmore Park, men de är svaga borta och kan rasa i serien. Stalybridge Celtic som ligger femma har totalt tappat formen och får svårt att klara en play off plats medan Altrincham har toppat den i rätt tid. Skärper de upp bortaspelet lite så är nog play off inom räckhåll.
Både Gainsborugh Trinity och Colwyn Bay som ligger sjua och åtta har tappat formen men Worcester City som skuggar har i dagsläget fin form och bara sju poäng upp till en play off plats. Dessutom så hade de en manager som hette Jack Russel på 30-talet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela