King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Monteliusvägen?

Publicerad 2012-06-29 15:47:37 i Allmänt,

Med utsikt över Stadshuset och endast lite ljud från något charterdestienrat flygplan kan man i lugn och ro fördriva en sällsam eftermiddag på en träbänk nedanför Bastugatan. Lustigt att det kan vara så lugnt mitt inne i en stad.
Tyskland detta Europeiska Brasilien, hårdporrens förlovade land och förnyare av världsfotbollen gick igår och dog. Ja inte helt och hållet men nog var det ett hårt slag mot Jochen Lööws lagbygge, och det kändes lite som när Italienarna slog ut Brasilien i VM 1982. I en av de få underhållande matcher som spelats under Euroyawn 2012 vann de olivoljehala Italienarna helt rättvist. Den underbare och underlige (underbagel?) Balotelli krossade det tyska lejonets drömmar med två vackra mål. I fomration med Cassano så formerar han nog ett av de mest förunderliga anfallspar, personlighetsmässigt. Om några dagar så kan vi få slumra oss igenom Italien-Spanien igen. Spanien är enligt många världens största fotbollsnation och de har den bästa ligan. Visst, den har dominerats av Real Madrid och Barcelona sedan 1959 men båda lagens städer hjälper till att ta lån för att köpa in spelare för flera miljarder årligen så då är det väl så. De har ju dessutom nästan alltid ett lag i Champions League, om nu inte det beror på att de andra lagens spelar i hårda ligor där varje match är tuff inte var 20:e och tiden för återhämtning inte är så lång för exempelvis en engelsk klubb. Nåväl på söndag så kan vi se när Spanjorerna flyttar boll i 90 minuter och Italienarna softar utan att släppa igenom någonting. Att det kommer avgöras på straffar är självklart.
Att på något sätt se att UEFA och deras pampar är ett vettigt organ är svårt att se. Man dömer Ryssland till böter för rasistisk hets och de får betala samanlagt(?) 30000 Euro, Niklas Bendtner gör mål och visar kalsonger med en sponsor på och får böta 100 000 Euro. Var ligger det rimliga i det? Är det värre att göra smygreklam (nåja) på plan än att skandera rasistiska ramsor? Är pengarna viktigare än människovärdet.
Allsångssäsongen är även den här och nu kan man i hemmiljö avnjuta världsartister som Sean Banan och Lill Babs. Jag bara jublar. Har även varit på Allsång På Liseberg live en gång när Håkan Hellström var där och det var, dagen till ära, Olle Adolphsson tema. Alltså jag älskar verkligen HH, han är ett unikum som kan göra allt bra, men den gången mäktade han inte med att lyfta det sjunkande skeppet. Man kunde likna honom som en heliumballong som skulle försöka lyfta regalskeppet Vasa. Jag gick efter 25 minuter, i mångt och mycket berodde det på programledaren som var smått pinsam. Ifall hon trodde att hon skulle vinna poäng bara för att hon hade med sig en hund så trodde hon fel. Har även upptäckt att TV7 har allsång från Norge vilket ju är ett gott tecken på att snart så kanske även allsången på Debaser kommer att täckas, eller har de lagt ner det evenemanget? Minns i alla fall deras hemsidas uppmaning om "Beppemössa på" som en frisk fläkt i ett rätt sunkigt allsångshav. Fast alla får ju tycka vad de vill, själv så tycker jag nog att det finns roligare saker att göra än att titta på nyktra människor som läser texter ur en bok.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela