King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Kommunslogans Del 2

Publicerad 2012-01-16 13:50:32 i Allmänt,

 

Östhammar – Storstaden på bekvämt avstånd

En rätt underlig slogan som jag inte förstår riktigt. På bekvämt avstånd till vad? Storstad med 4500 invånare? Eller menar de tvärtom? Att Storstaden ligger på bekvämt avstånd? Troligen det sistnämnda men Stockholm ligger ju 14 mil från stan? Obegriplig.

Upplands Väsby – Den vackra kommunen, där framtid och forntid möts

Här har man inte nöjt sig med en sak utan vill förtydliga att det minsann är vackert i Väsby. Som när min chef en gång förklarade att vi har ”högt i tak” på vår arbetsplats, ifall någon skulle fråga. Alla som varit i grusgropen och spelat fotboll vet exakt hur vacker det är i Väsby, och långt att hämta bollen var det också.

 

Vårgårda – Center of Innovation

Den här kan verka underlig men faktum är att Vårgårda har ett par berömda uppfinnare som kom här ifrån. De mest kända är Johan Petter Johansson som uppfann både rörtången och skiftnyckeln, men det hände ju för tusen år sedan och så himla mycket har väl inte hänt så där sedan dess.

Herrljunga – Kommunen På rätt Spår

I kategorin snusförnumstiga, putslustiga eller finurliga hamnar Herrljunga. Det här syftar på att Herrljunga är en järnvägsknut och är inte så himla kul.

Hjo – I Love Hjo

Rolig är det däremot i Hjo, fan vad de måste ha filat på den här.

Kristinehamn – Picasso valde Kristinehamn, välkommen du också

Picassoskulpturen vid Vänern är vacker och det här känns helt rätt att slå sig lite för bröstet för det största som egentligen hänt i stan. ”Lusasken” är dock en trevlig stad och väl värd ett besök. Låt inte det faktum att popbandet Jumper kommer därifrån avskräcka.

Oskarshamn – Kommunen med energi

Det här är riktigt skoj. Oskarshamn är en riktig håla trots sitt läge och har en kulturperson i innerfickan och han täljde trägubbar precis som Emil i Lönneberga. Sånt händer bara i Småland, men staden har också ett kärnkraftsverk, därav den lustiga devisen. Detta har smittat av sig på idrotten i byggden och Craftstaden IBK heter innebandylaget och varför de stavar med C vet nog bara de mest initierade. Basketlaget Atomics gick, som de flesta basketlag, i konkurs förra året så de finns inte längre men jag får vissa associationer till Springfield Isotopes där Homer Simpson var klackledare.

Pajala – Makalösa Pajala

Den här är faktiskt rätt skoj. Det bor 1500 personer i byn och någon har kommit upp med den här, bra jobbat. Den syftar givetvis på det stora överskottet på män som bor i byn och kanske även de bussar med ryska kvinnor som kördes hit en gång i tiden. Levi Laestadius härjade här som bäst och kyskheten att föröka sig verkar sitt i.

 

Säter – Jag är tokig i säter

Är faktiskt kul på riktigt. Stan har ett dårhus och mer behöver man ju inte säga. Har för mig att de fick en del skit för den här av lokalbefolkningen, men lite kul är den allt.

Min kompis Gunnar som härstammar från Quiet Mountains utanför Nyköping berättar att hans far en gång deltog i en slogantävling i Nyköping med devisen Nyköping - En Fängslande Håla, åsyftande gästabudet där kungen kastade sina fiender i finkan, men det slog aldrig väl ut. Fast den är nästan lika bra som Skövde - Staden Som Ingen Behövde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela