King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Transferfönstret Är Bommat

Publicerad 2012-02-07 11:32:06 i Fotboll,

 

Så var det då klart och för en gångs skulle så var det transferdramatiken betydligt mindre än vanligt. Funderade ett tag på vilken kraft som Bosmandomen egentligen haft på den här marknaden och visst finns det både för och nackdelar. Den naturliga fördelen att man inte kan sälja och köpa folk som arbetar på en arbetsplats som slavar (väldigt rika slavar i många fall) är ju given men det faktum att man måste sia och spekulera i om en spelare som har ett utgående kontrakt ska säljas är på många sätt spännande, kanske inte alltid så bra. Som vanligt när man snackar transfers så handlar hälften av ryktena om Carlos Tevez, mannen som måste säljas vartannat år så att det företag som äger honom tjänar pengar. Ingen vet var han är och ingen vet om han kommer tillbaka igen. Källorna säger att hans familj vantrivs i England och då undrar man ifall det var så himla smart att skriva på för ytterligare en engelsk klubb?

Crystal Palace gjorde två intressanta värvningar utanför ligasystemet Kwesi Appiah, frejdig forward från Margate i Isthmian League Premier (div. 7) där han gjort 22 mål på 24 matcher. 21 åringen får anses som mycket intressant, målet står ju i mitten även i the Championship, fast det troliga är väl att Appiah får växa till sig några säsonger. Den andra värvningen var Michael Chambers, 17 årig försvarare från Dulwich Hamlet i Isthmian League 1st Division. Chambers som även jagades av Manchester United, Arsenal, Tottenham Hot Spurs och en radda andra klubbar skrev på för två och ett halvt år. Lite underligt val men kanske klokt, det är ett litet lyft i kvalitet att gå från division åtta direkt till Premier League.

Crewe Alexandra fick tack och lov behålla båda sina ungdomsstjärnor, Nick Powell och Max Clayton trots ett stort intresse framför allt för Powell. Powell såg ett tag ut som om han var klar för Norwich City men tydligen så var inte stålarna de rätta. Dean Ashton gick ju via Norfolklaget innan han hamnade i West Ham så de har ju en god relation. En annan Crewestjärna som flyttade vidare var Nicky Maynard, mannen som är snabbare än en Ramonessingel, gick från Bristol City till West Ham United för cirka två miljoner pund. Vi får hoppas att han får vara skadefri en längre tid så han verkligen kan explodera i Hammers. Lite lustigt är att Svennis ville lägga upp SEX miljoner för honom tidigare under säsongen men det tyckte man var för lite. Maynard gjorde 46 mål för City på 131 matcher. Grattis Snickarn!

 

Frederic Veseli gick från Manchester Citys ungdomsakademi till Manchester United, vilket kan ses som anmärkningsvärt, men föga förvånande då City hellre köper färdiga spelare nuförtiden.

En rejäl överraskning var att Crawley Town sålde sin målspottare Matthew Tubbs för £800 000 till AFC Bournemouth. Tubbs som är 27 år har spelat större delen av sin karriär för Salisbury City (245 matcher- 107 mål) innan Crawley snappade upp honom inför förra säsongen. Succén var omedelbar och så sent som den nionde januari så avgjorde han FA Cupmatchen mot Bristol City då man helt oväntat vann på hemmaplan. Tubbs har gjort 49 mål på 64 matcher för the Red Devils och var en stor publikfavorit på Broadfield Stadium, och det var inget enkelt beslut att byta klubb, men att få spela för sitt favoritlag är ju alla spelares dröm. Tubbs har sedan barnsben varit en stor Bournemouthfan och har spelat där både som ungdomsspelare och under ett utlån från Salisbury 2008. Crawley får se affären som god då de endast la up £70 000 för honom. Klubben har istället fått in Sanchez Watt från Arsenal på lån.

 

 

 

Mannen med det snyggaste namnet i fotbollen just nu Sean St Ledger har gått från Preston North End till Leicester City för £1.2M. Danny Drinkwater som även han har ett snyggt namn har lämnat Manchester United för Leicester City för en hemlig summa pengar.

 

Sveriges kanske bästa spelare enligt honom själv, Bojan Djordic, har lämnat Blackpool för Royal Antwerpen i Belgien. Bojan har, trots sin givna stjärnstatus, endast spelat sex matcher sedan han lämnade Solna och Daily Mail påstod i en artikel nyligen att hans lön endast var £90 i veckan och resten var prestationsbaserat. Då kan det vara tufft att leva ifall man nu inte presterar så mycket. Bojan å sin sida hävdade att han tjänade £160 000 innan prestationsbonusen föll in. Svårt att avgöra vad som är sant.

 

 

En av de mer hjärteknipande transfers som gjorts är Jason Euells återkomst till Wimbledon efter elva år. Den 35 åriga forwarden som debuterade för Wimbledon som 18 åring har gått på ett fem veckor långt lån, till den klubb som reste sig som fågel fenix efter att MK Dons snodde den och flyttade den till Milton Keynes. Euell som nyligen blev blåst av en bedragare och är förklarad bankrutt måste komma i form för att ta en plats i Charlton Athletic och valde att få matchträning i sin hemmaklubb. En stor sak både för klubben och Jason Euell själv, nästan som om Uffe Johnsson skulle skriva på för Tyresö FF igen. Dessvärre så verkar det som om Euell skadade sig i debutmatchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela