King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Johnny Puma, Ilmar och Bea

Publicerad 2012-02-03 01:51:02 i Allmänt,

Life goes on.  Long after the thrill, of living is gone

 

Den refrängen är hämtad ur Jack & Dianne av John Cougar, det här var innan han kallade sig vid sitt riktiga efternamn, Mellencamp. Han hette dessutom John Cougar Mellencamp ett tag så det där med coola namnbyten är det inte bara Prince som har sysslat med. Fast jag gillar ju Johnny Puma bäst faktiskt. Så när hörde du Puman på radion senast? Vore tacksam ifall någon som hört honom det här århundradet kan mejla mig. Oavsett svaren så hade John den grymmaste sidbenan i rockhistorien, som sedan kopierades av Jon Bon Jovi, fast utan Johns naturliga coolness. Det är ytterst få bilder som finns att finna på internet där han inte nästan ramlar ihop. Han är så sjukt avslappnad att han alltid hänger på något. Dessutom en av de ytterst få som verkligen ser bra ut i enbart sidenväst. Kan i och för sig bero på att han var rätt biffig.

Kan någon som är ekonomiskt kunnig och någorlunda nykter förklara för mig varför elpriset når rekordhöjder när vi får minus tio grader i det här landet? Ett gradantal som är rätt vanlig en svensk vinter. Borde inte priset vara exakt normalt när det är minus tio i februari? Finns det någon annan som har tänkt att priset möjligen kunde tänkas sjunka ifall det, som det har varit hittills i år, väldigt varmt för samma svenska vinter? Någonstans i mitt bakhuvud känns det som att de som för några år sedan jobbade på SJ och vinterplanerade där har fått anställning på elbolagen.

 

Kan någon annan nykter person förklara för mig varför bensinpriset inte sjunker då oljepriset går ner, men går upp exakt i samma sekund som någon oljeshejk säger att ”nu kanske vi ska höja priset lite”? En gång så förklarade någon från ett oljebolag att ”vi kunde inte se några förändringar på det sjunkande oljepriset förrän om ett halvår, det är ungefär den tiden det tar.” Låter ju helt logiskt för oljan ska rafinadereras, eller vad det nu heter och sånt innan den glunkar i en svensk bensinpump. Fast då borde det ju även ta ett halvår innan det går upp också. När Ulf Brunnberg i sitt Sommarprogram upprör sig över att bensinmacksinnehavaren måste sälja popcorn och salta fiskar så blir i alla fall jag rätt störd. Ett bra tips är att lyssna på Uffes program:

http://static.sr.se/Laddahem/Podradio/sommar_i_p1/2011/07/SR_sommar_i_p1_110715_9E47.mp3

Debatten om den klasshatsodlande bussresan till Solsidan var intressant i TV´s Debatt ikväll. Den påvisar återigen hur osunt det är med ett segregerat samhälle. Visst är det fel att gå ut och vilja att folk ska odla ett hat oavsett vilket, men de som skjuter in sig på de exakta orden missar ju målet. De som anordnade det hela ville ha debatt och det fick de med besked. Idén är ju faktiskt kul och det är sådana tilltag som faktiskt har saknats från en rätt slak vänster i det här landet. Det var länge sedan som uttryck som Rocka Röven Av Högern, synts i tryck och verkligen betytt något. Det är faktiskt rätt bra att se hur de rikaste bor, likaväl som det är att se hur samhällets fattigaste lever. Den liberale debattören, Fredrik Segerstad som var med i programmet, gjorde sig till en riktig pajas då han hävdade att det var för lite skillnader och med sitt ihärdiga avbrytande av andra, vilket han inte var ensam om. Det blev alltså en rejält saftig klassdebatt. Mycket upplyftande.

 

Mindre upplyftande var att Ilmar Reepalu, Beatrice Ask och alla inbjudna politiker med något ansvar i frågan inte vågade ställa upp i TV och debattera det Malmöitiska problemet. Jag tycker faktiskt att det var fullkomligt respektlöst. Jag vet att de ”hade annat för sig” men de ville inte säga vad. Bea kanske skulle på fest? Ilmar kanske skulle vaxa ”staschen”?  Ynkligt. Börje Sjöholm kom som vanligt i sin polisuniform. Den mannen har en ryggrad av stål.

Vi kan inte ha ett inofficiellt inbördeskrig i Sveriges tredje största stad och det är inget man enbart löser med att rösta på Gösta och sätta en snut i varje knut. Det är betydligt större insatser som behövs för att lösa de knutarna och kanske ett arbete för att skapa en meningsfull framtid för de som växer upp där kan vara en idé? Att återigen skärpa straffen är ingen vettig väg att gå. Visst ska vissa element som lever och vistas i de här områdena sitta bakom lås och bom men man ska även komma ihåg att de kanske inte har så mycket att välja på. De sociala skyddsnät som funnits fångar inte längre upp de som faller ur och vad värre är så reagerar vi så sent att det sällan finns någon återvändo. Det verkar som om vi blir allt mer och mer oförsonliga och glömmer bort att även en mördare, rånare eller misshandlare faktiskt är en individ och en person, även fast han tagit en annans liv, rånat eller slagit. Det finns sällan en förmildrande omständighet till sådana här brott, men det finns alltid en orsak och trasig bakgrund. De brott som görs av käcka inbrottstjuvar i svart lycra och handskar och liknande är försvinnande små, oftast är det ju din lokala pundare i stripigt hår och skäggstubb som gör intjack hos dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela