King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Företeelser & Underligheter

Publicerad 2012-02-14 12:08:37 i Allmänt,

Har precis varit inne på SvD kontoret på Västra Järnvägsgatan och köpt biljetter till Avicii av en person som skulle åka skidor istället för att titta på en DJ. Var rätt säker på att jag skulle få pung ut med en tusenlapp åtminstone, men istället så ville hon bara ha det ordinarie priset. Ibland så blir man överraskad.

En annan underlighet är det oväntade intresse jag fick för ishockey då jag följde dokumentären Vägen Till Winter Classics. Mitt hockey intresse är ungefär lika med noll men på något sätt blev det intressant att följa Rangers och Flyers under sin väg till denna mäktiga tillställning. Svårt att släppa med blicken. Henke Lundqvist måste vara den snyggast klädde idrottaren på jorden med sina vita benskydd och den klassiska Rangerströjan. Trots detta så är det inte han som kommer upp ifall man googlar ”Henke L” utan en nordtysk från Högaborg som slutade idrotta för ett antal år sedan.

 

 

Ett underligt barnprogram är Pappas Pengar, av Sara och Erik Haag som handlar om överklass slyngeln Bröli, som bor med sin pappa på slottet Stjärnäs, men vill leva som en vanlig människa och låter pappa köpa honom en lägenhet i Brandbergen. Bra intrig, och intressanta förklaringar från pappan (Johan Ulvesson) om varför inte deras städerska vill bo i slott, och istället bor i en lite låda. ”Det tycker hon är mycket mysigare. Att stå i köket och steka pannkakor och lyssna på grannarna.” Jag ser fram emot fortsättningen.

 

 

 

Erik Haag ja, i final i På Spåret igen. Vore det inte på plats att köra ett På Spåret Måstarnas Mästare eller liknande. Då kunde ju Björn Hellberg få lite upprättelse och slippa sitta med i det där unkna På Spåret-liknande programmet i TV4. Hur tänkte man där? Vi gör ett liknande program men lite sämre.

 

 

Någon mer än jag som tyckte att det var tråkigt att Whitney Houston dog? Någon som tyckte att det var lite underligt att hennes föräldrar gick på Grammyutdelningen på kvällen? Någon som tyckte att det var osmakligt när de skulle be en gemensam bön för henne? Kunde de inte fått in henne på rehab medan hon levde istället?

Dagens citat får arbetsmarknadsminister Hillevi Engström stå för:”Jag kan också säga att under den allvarligaste krisen har sysselsättningsgraden minskar med 0,4%. Men jag tror få begriper hur många fler har fått jobb då?” Då hon kommenterade det faktum att regeringen å sin sida hävdar att sysselsättningsgraden har ökat medan SCB visar siffror att den istället minskat med nästan en halv procent. Så varför tror hon inte att det svenska folket skulle förstå procent? Har skolan blivit sämre? Vi är ju fortfarande några kvar som gått i kommunala flumskolor där man fick lära sig procenträkning på mellanstadiet. Vi skulle ha förstått. De som ännu inte har lärt sig procenträkning blir ju inte klokare av att tro att ifall sysselsättningen sjunker så har fler fått jobb. Är tanken att skolan i framtiden ska vara så dålig att man inte ska kunna genomskåda politikers lögner?

 

Det är lite som när Tyresömoderaten Mats Fält envist hävdade att man ökade valfriheten genom att ta bort de kommunala barndagvårdarna. Ett alternativ mindre är alltså liktydigt med större valfrihet, less is moore, you know.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela