King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Juholt & Bildt

Publicerad 2011-10-15 01:04:44 i Allmänt,

 

Håkan Juholt – Det borde sägas något eller hur? Han borde fatta att ifall man fifflar med bidragen så får man vanligtvis ett straff för detta. En person som exempelvis hämtar ut sin döda mors pension blir ofta, vid ett avslöjande, åtalad för bedrägeri. Ifall man fifflar med bostadsbidraget så antar jag att även det är någon form av bedrägeri.  Lustigt nog så är de regler som de personer i vårt land som skriver våra regler väldigt luddiga. Detta gör att de folkvalda ofta begär ut för höga ersättningar och det är ju mänskligt att fela. Ifall reglerna är svåra att tyda så kan misstag ske. I ärlighetens namn så vore det väl enklare att skriva tydliga regler som även kan tydas av politiker?

Sa inte Carl Bildt att Lundin Oil inte fanns i Etiopien (deras dotterbolag som äger stora delar av företaget finns där) och är inte även det en jättelögn? Är det inte fel av en svensk utrikesminister att privat, stödja en icke demokratisk regim för att tjäna pengar på sidan av? Är det okej att en svensk utrikesminister tycker att två svenska journalister (Martin Schibbye och Johan Persson) kan jämställas med personer som försökt smuggla knark eller begått våldtäkt i andra länder. Ett synnerligen lustigt jämställande tycker jag.

Två journalister försöker skildra gerillans kamp mot en regim som torterar och använder fasansfulla medel för att behålla makten. Att Bildt gör eller har gjort affärer med en regim som kör lite folkmord på sidan av är faktiskt lite värre än att Juholt, och hans tangorabatt, försöker vittja statskassan på de sista medel som vi har. Vi har ju det knapert i det här landet, det är en nedgång i konjunkturen då så tar man väl till vissa knep för att hålla svälten vid dörren? Sånt ska man väl förstå.

 

Att Juholt ska ursäktas bara för att Bildt kanske bedriver värre affärer är ju inte heller korrekt. Kanske kan man dra sig till minnes Sven-Otto Littorin, som köpte horor på nätet, men där man inte heller ”orkade” utreda, för att det inte fanns några anmälningar, eller Geijeraffären också för den delen. Synd och girighet har ingen partifärg men ytterst sällan så utreds sådant. Kan ha med rikets säkerhet att göra må hända. Det här ju för fan inte Italien, vi har väl ändå en heder och ett samvete i det här landet? Ja inte Peter Birro då.

 

Svårt att säga vad som är rätt eller fel, det kommer ju även indikationer på att tjafset kommer från den liberala delen av sossarna själva. Att borgarna stöder Juholt beror troligen på att de ser honom som någon som blir lätt att besegra i valet.

Man kanske kan fråga Peter Birro ifall han vill bli partiledare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela