King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Divison Två Färdigspelat

Publicerad 2011-10-20 00:19:12 i Fotboll,

Förra helgen så spelades de sista division två serierna färdigt så en summering borde vara på plats.

Division 2 Norrland


I norraste norrland så tog Östersunds FK, laget med landets fräsigaste klubbmärke, steget upp i ettan med nio poängs marginal och ett publiksnitt på närmare 800 åskådare per match. Imponerande. Junsele kom sist i den serien på 4 poäng och 19-104 i målskillnad. Även det är rätt imponerande.

 

Division 2 Norra Svealand


Gamla Allsvenskarna Enköpings SK är tillbaka på banan och säkrade seriesegern i sista omgången. Hemma på Enavallen (undrar var den andra ligger) inför drygt 1200 åskådare så slog man tillbaka Västerås SK med 3-2, vilket räckte för avancemang. Sandvikens IF lurade i vassen men det hade behövts en förlust för ESK för att Stålmännen skulle få tagit klivet upp. Falu FK gjorde upp med BKV Norrtälje i en direkt avgörande match om nedflyttning, men Vargarna från Roslagen var uppenbarligen ingen match för Korvgubbarna som vann med 2-1. Vargarna ledde visserligen men efter två mål på stopptid så fixade Falun sig vidare till kvalspel, där man slog Örebro Syrianska borta i första matchen. Fortsättning följer.

 

Division 2 Södra Svealand


Eskilstuna City tog äntligen steget upp i Ettan, då de höll undan för FOC Farsta i den sista omgången. Två pinnars marginal är inte mycket men tillräckligt. City har ett förnämligt publiksnitt på runt 700 per match vilket ju är hyggligt.

 

Division 2 Norra Götaland


Lillebror IK Gauthiod från Grästorp, alltså storklubben i stan var tidigare mäktiga Grästorps IF, tog klivet upp i Division 1, med ganska god marginal. Orten där Sveriges riktiga nazister har sitt enda mandat får alltså spela i landets tredje högsta serie. Noterbart är att laget endast gjorde 30 mål på 22 matcher, nästan som AIK när de vann allsvenskan. I botten så klarade Torbjörn Nilssons gamla klubb Jonsered sig kvar på målsnöret, en kvittering i 88:e minuten räddade Motorsågsmännen från kvalspel och sände istället KB Karlskoga åt andra hållet. KB förlorade dessutom första matchen mot gamla storheten Fässberg med 3-2.

 

Division 2 Södra Götaland


IFK Klagshamn defilerade hem seriesegern med tio poäng och bara en förlust på hela säsongen ett synnerligen värdigt sätt för en klubb att fira 90 år på. I botten så klämde sig GIF Nike, från Lomma, sig förbi arga konkurrenten VMA IK på säsongens sista dag, då man oväntat slog Högaborg borta på Harlyckan med matchens enda mål.

 

Jag har aldrig förstått förbundets policy då det gäller division två serierna, där man alltså tränar fyra gånger i veckan, kanske mer i den fyra månader långa försäsongen och därefter får spela i en serie med tolv lag, vilket gör att man alltså får spela 22 matcher på en hel säsong. Då vi inte längre har något fungerande cupspel i det här landet så är det på tok för lite. Förstår inte varför inte alla serier har 16 lag. I en inte allt för avlägsen forntid så flyttades dessutom inte något lag från dessa serier upp utan fick kvala mot varandra för promovering. Jag tycker det är ett underligt sätt att bedriva en liga.

Kommentarer

Postat av: Richard

Publicerad 2011-10-20 00:59:26

Bra och kul, men du har glömt en serie!

Postat av: King Cobra

Publicerad 2011-10-20 11:20:52

Tack för att du påminde mig, jag var skittrött och blev ännu tröttare när jag kollade facebook i sängen på mobilen och såg ditt inlägg. Som tack för hjälpen så omnämns du i positiva ordalag i bloggen. Har du nån kontakt med Glenn, ni var ju värsta radarparet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela