King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Deva Stadium - Chester FC

Publicerad 2015-08-02 13:56:00 i Engelska Fotbollsarenor,

Det är dags att uppdatera den här artikeln ordentligt. Dels för att när den skrevs så låg Chester FC på nivå sju i ligapyramiden och dels för att jag besökt den själv och ändrat åsikt totalt om den. Chester spelade sina hemmamatcher på Sealand Road fram till 1990. En gammal rekorderlig arena i god stil. Ståplatsen bakom målet utan tak givetvis, för det regnar ju så sällan i Cheshire.
 
 
The Main Stand kallades inte överraskande för "the Barn"
 
 
De gigantiska pylonerna bakom Sealand End såg till att bortasupportrarna hittade till matchen. Stort tack till den välrenommerade basisten (Japop, X-Models, Orup, DiLeva etc) Mats Ronnerstam för utlåning av bilderna.
 
 
Den nya arenan togs i bruk lagom till säsongen 1992/93 och är av ett modernare snitt. 4500 sittplatser och 1500 ståplatser rymmer den och är en rätt trevlig arena. Jag var där 2013 och mottogs på ett mycket trevligt sätt av en äldre dam som visade mig runt, från managerns kontor till tvättrummet sedan så fick jag knata omkring inne på arenan och plåta bäst jag ville.
 
 
 
Chester FC bildades 2010 och innan dess så huserade Chester City här. Redan 1931 så gjorde laget entré i ligaspelet men det har ju inte varit en så värst glamorös klubb utan de flesta säsongerna har spelats i fyran och någon enstaka i trean. Det mest glamorösa klubben presterat är att de vunnit den Walesiska FA Cupen tre gånger. Segern i Conference League 2004 var klubbens första serieseger, men man hade en mindre storhetsperiod i mitten av 70-talet, då man lyckades bra i cupspelet. Bland annat så vann man The Debbenham Cup, en rätt kortlivad turnering, som spelades mellan de två lag utanför de två högsta divisionerna som gick längst i FA-Cupen. Man besegrade Port Vale med 4-3 över två matcher. En stor del i klubbens framgångar var den unge Ian Rush som 1980 blev klubbens rekordtransfer när man sålde honom för £300 000 till Liverpool. Rush har sedan återkommit som manager för klubben men utan någon större framgång. Hans långbollstaktik var föga populär hos fansen och han stannade bara en säsong.
 
 
Chester FC bildades efter att City varit på ekonomiskt obestånd i ett drygt decenium och klubben vann Northern League Division One redan första säsongen. Därefter så vann man serien ytterligare två år i rad och nu befinner sig klubben i National League sedan tre säsonger. Första året hade man tur att klara sig kvar då man hamnade på 20:e plats, men Hereford United, som kom på 19:e, gick i konkurs och man klarade sig på detta vis kvar.
 
 
Förra säsongen var mer stabil och man kom mitt i tabellen, och årets målsättning måste nog vara att åtminstone komma på kvalplats. Positivt är ju att man också har sina båda värsta antagonister i National League, i form av Macclesfield Town och Wrexham. Framför allt så är matcherna mot the Dragons, från andra sidan den Waelsiska gränsen heta sammandrabbningar, senast lagen möttes i Wales så kom över 6500 åskådare så det är utan tvekan så att dessa matcher väcker känslor i lokalbefolkningen.
 
 
Publikstödet är massivt och man snittar på 2300 åskådare per match vilket säkerligen gör att man kan bygga en stark ekonomi på längre sikt. Laget ägs numera av en suporter trust som ser till att mann inte äventyrar ekonomin och spelarna är fortfarande bara halvprofessionella. Manager är den hårt arbetande Steve Burr som är har lång erfarenhet av lag på den här nivån. Eftersom man håller hårt i plånboken så har klubben startat ett crowd fundingprojekt under namnet Steve Burr Had A Dream, där supportrarna kan skänkta pengar går till att köpa nya spelare. Det kan låta småskaligt men faktum är att Grimsby Town, redan förra året gjorde ett liknande projekt för att få ihop £20 000 man fick ihop £110 000 i slutändan. Ska man driva en klubb på den här nivån så får man nog hålla ordning på ekonomin.
 
 
Jag antar att det är här som Steve Burr sitter på matcherna. Har aldrig riktigt förstått varför avbytarbänken ska vara nedsänkt för men så är det i alla fall på Deva Stadium.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela