King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Birro

Publicerad 2011-10-05 09:46:17 i Allmänt,

Så fick Marcus Birro sparken från TV4, de har tydligen trott att vi inte känner till hans stöd för KD och att hans reaktionära åsikter varit en hemlighet.  Visst kanske det är lite magstarkt av den gode Marcus att försöka bli partiledare och sedan leda ett TV program, men jag tror att hans initiala tanke helt enkelt var att bli en svensk Berlusconi. Han har ju ganska starka länkar till sin släkts hemland och har ju även varit öppen med att de familjevärderingar som finns i det landet är riktigt bra. Personligen anser jag att Birro är en rätt läskig liten snubbe, det inte bara frisyren som gör mig rädd, någonstans i bakhuvudet så rullar KSMB´s gamla låt "Smygfascist" när jag ser honom. Det är kanske inte helt rättvist men det är väl kanske naturligt då det gäller kristdemokrater? Borde inte partiet göra som Vänstern gjorde när de tog bort ordet kommunist från partinamnet? Alltså ta bort ordet demokrat från namnet?
TV4 agerar på ett underligt sätt i den här frågan, man borde som sagt kännt till hans åsikter, man har tidigare haft med exempelvis Bert Karlsson i sina produktioner och han har ju trots allt suttit i riksdagen för ett annat mörkbrunt parti. Det faktum att journalister och programledare har politiska åsikter är inte direkt någon nyhet, tror någon att Janne Josefsson röstar höger? Var inte Gustav Fridolin med i något program nyligen? Så stor affär är det väl egentligen inte, men visst blir det roligt. Själva frågan bär inte riktigt men i en ringhörnan står Birro och då blir det per automatik skoj. "Det är förnedrande på alla sätt. Jag tycker att det är en stor jävla ynkedom. Det är skam. Det sade jag till dem också. Det är så jävla lågt", säger Birro på ett lagom nyanserat sätt, som bara han kan. Han har även sagt till TV4 att de är en samling idioter. Att han bor i en lägenhet som ägs av TV4 och inte kan bo kvar i den när han slutar, förstår han inte alls och tillägger att han: "nu ska hem till min gråtande familj." Då hade man kunnat gjort riktigt bra TV. Kanske kunde de bli den svenska familjen Kardashian? Den Gråtande Familjen Birro är ett lysande namn på en TV serie.
Nu går vi miste om det troligtvis rätt roliga i att ha Marcus Birro som partiledare i ett lindansar parti för frireligösa, men det får vi stå ut med. Förhoppningsvis så har det hjälpt kvällspressen att sälja lösnummer och alla har fått sig en tankeställare över vad mannen som lanserar kortklipphockeyfrilla egentligen står för nästa gång han tar till orda i Club Calcio. Som förhoppningsvis sista inlägg i debatten så lanserar Birro, nu när han själv inte kan kandidera, Mark Levengood som partiledare. Oavsett vad som händer eller hur det slutar så är det aldrig någon som ställer den fråga som alla av oss funderar över. "Klipper du dig själv?"

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2011-10-05 10:48:05

Jag tror att Birro ofta Talar Med Kluven Tunga, att han inte alls är så genomreko som han gärna orerar om i sin prosa i olika spalter och krönikor...här i Dalarna har vi ju t ex Falukuriren, där har han en stående spalt i vilken han aldrig någonsin undgått att skriva om sitt döda barn och hur dumt det är att dricka alkohol. Det döda barnet lider jag med honom över, men att missunna andra njutningen av Rundma enbart p g a egna misslyckanden med brännvinet är ett uttryck av Luther och bror Duktig jag inte köper.

Postat av: Kingcobra

Publicerad 2011-10-06 07:49:44

Menar du att S:t Marcus skulle prata med kluven tunga? Är inte det emot pastor Alfs evangelium? S:t Marcus har ju alltid varit en person som vill pådyvla andra sina spåniga åsikter. Underligt att begåvningen kan fördelas så olika, medan S:t Marcus är en korkad mediahora så tillverkar Peter starka episka dramaturgiska mästerverk.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela