King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Är Det Här Verkligen Så Smart?

Publicerad 2011-10-18 19:49:40 i Allmänt,

Svenska politiker slår till igen. Nu ska idrottsevenemang, kulturevenemang och annat smått och gått få betala polisnotan. Det kostar idag 925 spänn per snut som ska dyka upp till nästa derby på hovet och hur många som dyker upp avgör polisen själva eftersom de är bäst på att avgöra hur många som behövs. ”Hur många kolleger vill ha övertid på derbyt på torsdag?” ”Jarnebring och jag kommer.” När slutade polisen att vara någon som skulle skydda samhället? Klubbarna lägger idag ner miljontals kronor på att förebygga våld på arenor och runt omkring. Det förebyggande arbetet tar man ju inte betalt för. De tar heller inte betalt för alla timmar deras ideellt arbetande ungdomsledare lägger ner på att göra barn till fungerande personer i samhället. Visst får de ett bidrag från kommunen för detta men det ligger i storleksordningen 30 spänn per tillfälle, vilket alltså är runt en krona spelaren och tillfälle.

 

 

 

AIK meddelar att de överväger att spela inför tomma läktare vid nästa derby på grund av att de blir tvungna att betala en miljon till polisen för detta. Jag säger bravo. Hur mycket kostar det statskassan i utebliven chorizoförsäljning? Någon gjorde för några år sedan en utredning och beräknade att ett fotbollsderby i runda slängar drog in mellan fem och åtta miljoner enbart i skatteintäkter. Det borde väl täcka polisens kostnader?

 

 

 

En arrangör för dans av elektronisk musik valde i förra veckan att ställa in sitt evenemang på grund av att polisnotan uppgick till 700 000 kronor, något som skulle fördubbla biljettpriset. Fullkomligt idiotiskt att göra på det här sättet. Får kungahuset betala notan för bröllopet förra sommaren? Det tror jag knappast, men det borde han ju faktiskt få göra, för det är ju ingen större skillnad på ett sånt event än på ett rejv eller en hockeymatch.

 

 

 

Det här är ett fullständigt hjärnhaveri från regeringens sida, att uppmana polisen att börja pungslå befolkningen på sådant här, för det är nämligen vi medborgare som får betala i slutändan. Vi får inte se några derbyn, vi får inte gå ut och dansa, vi kan inte ens ta hem en trubadur till festen för ifall polisen bedömer att det kan bli bråk på festen så får man en nota på ett par tusen innan kräftskivan. Det här är ”by far” det mest korkade regeringen Reinfeldt drivit fram. Visst regeln har funnits rätt länge men inte använts, men nu står vi ju här med en regim som ska tjäna kopek på varenda möjlighet som finns. Är man egentligen lönsam längre? Vem på polisen är bäst på att bedöma hur många snutar som behövs på en match, rejv eller vad det nu månde vara? Vem skickar notan till knugen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela