King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Vi Ska Inte Vara Orättvisa

Publicerad 2011-03-05 22:25:50 i Fotboll,

 

 

Visst är det så att det även i Conference South finns lag med coola namn. Weston Super-Mare, Boreham Wood och Bishops Stortford är i hygglig klass, men här spelar ju de riktigt coola lagen. Woking är till exempel Paul Wellers hemstad och The Cards har ju en lång tradition av att spela i Conference Nationwide, med höga publiksiffror och jag tror att de varit proffs i åtminstone tio år, om inte längre. Vi hittar även Staines Town här och alla vet ju att Ali G, den pakistanske rapparen är här ifrån. Word. Maidenhead United, som på svenska betyder Förenade Mödomshinnor är ju också ett färgstarkt inslag.

Ligan leds av Braintree Town med en ganska stor marginal, som för övrigt har riktigt bra videoklipp på sin hemsida. Klubben är gammal och gedigen och har väl inte direkt haft så många storhetstider men de har en intressant historia. Klubben bildades 1898 under namnet Manor Works FC, som förnöjelse för arbetarna på Crittall Window Company som ni säkert känner till, var det företag som gjorde fönster på Titanic. En gång de ledande fönstertillverkarna i England. Ett skönt klubbmärke med en fabrik på, vilket bryter av mot alla jävla örnar och annat skit. En fabrik, en boll och en strålkastare, enough said.

De har sedan starten spelat under lite olika namn såsom Crittall Athletic, men från och med 1968 så upphörde samarbetet med fönsterbranchen och man bytte till det nuvarande Braintree Town FC. Klubben har en mycket fin arena som tar lite drygt 4000 åskådare och jag förstår inte varför svenska fotbollsklubbar lär sig hur man bygger en snygg arena. Vi spelar på IP istället dä vi har en alluminium ring runt plan, så folk kan luta sig mot den.

Formstarkast i ligan är dock Welling och Woking men de får nog inrikta sig på att jaga play off platserna snarare än att utmana The Iron, trots att de idag kryssade mot Staines Town på hemmaplan.

En rolig sak som faktiskt gjorde mig glad, var att Braintrees forward Jamie Guy ska skrivas ut från sjukhuset efter sitt benbrott. Ja det var inte riktigt det som gjorde mig glad, jag har ingen aning om vem han egentligen är, men klubben har beställt en limousine som ska köra honom hem till hans hem i Colchester. En fin gest och sådant gör mig glad, sen att Guy verkar vara en skitstövel av rätt hyggliga mått gör ju inte klubbens agerande sämre. I Braintree är han hur som helst populär, trots att han bara lyckats med att göra 8 ligamål sedan 2004 i de klubbar han spelat i, så har han gjort nio på 16 matcher i Braintree. Kanske har det lossnat?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela