King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Det Pågår En Strid

Publicerad 2011-03-05 20:46:21 i Fotboll,

 

 

Efter att ha sett en fantastisk fin och kul match mellan Bolton Wanderers och Aston Villa så sjönk jag ned och började mina sökanden efter resultat.

 

För de som inte vet, så pågår det en strid i Conference North, ligan där lagen med de riktigt coola namnen spelar. Här spelar lag som Soliull Moors, Eastwood Town och Blyth Spartans mot Vauxhall Motors (en av få klubbar som fortfarande ärlänkade till en arbetsplats), Hyde United och Stalybridge Celtic. Även Stafford Rangers spelar där och jag hörde en gång ett skämt av mina engelska Crewe Alexandra vänner att de hade haft en spelare som gått vidare, och spelat både för Celtic och Rangers, Stalybridge och Stafford alltså. Kryddat med gamla goda Workington som spelade i gamla Division 4 i slutet på 70-talet, och Gloucester City som är en av de större städerna som spelar på så här låg nivå, med sin population på 125 000 invånare. Bilden nedan är inget montage utan Meadow Park i Gloucester som drabbades av en lättare översvämmning 2007. Tror att matchen blev inställd.

Nuneaton Borough har varit det lag som legat i pole position under större delen av säsongen, men 2011 har inte varit något bra år för Borough, och man har bara två vinster på de senaste fem matcherna. Det funkar illa om man jagas av Solihull Moors, Alfreton Town och AFC Telford United som är i hysteriskt bra form. Alfreton ser ut att vara det lag som ligger närmast till hands att knipa titeln då man av någon anledning har åtta(!) matcher mindre spelade än Nuneaton och bara är fyra poäng efter, men Telford är i rasande form och har bara förlorat en match 2011. Managern Andy Sinton (f.d Tottenham) har fått stil på laget och man drar 2000 plus i publik på hemmaplan, vilket givetvis ger bra ekonomiska muskler. Idag krossade man sjätteplacerade Guissley med 3-0 och jag skulle inte vara förvånad ifall man tar hem ligatiteln.

 

I botten är det inte riktigt lika tätt. Redditch United, som inte vunnit sedan den tionde oktober är bortom all räddning och har bara skrapat ihop elva poäng på 29 matcher och Stafford Rangers har sex poäng upp till Hyde United, vilket i sig inte är en omöjlighet att plocka in. En annan egenhet med Conference North är att det endast spelar 21 lag där istället för 22 vilket ju är ganska udda.

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2011-03-07 09:59:35

Tack Cobran,



För en människa med stort fotbollsintresse är din rapportering kring dessa ligor en njutning att läsa.



Ser fram emot att få sitta rund med dig om några veckor, se ut över skärgården och prata fotboll mm mm.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela