King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Gått & Grunnat

Publicerad 2011-06-23 23:17:55 i Fotboll,

Ju mer jag tänker på det så är regeringens utspel att försöka förhala lagstiftning mot huliganismen ett hån mot alla oss medborgare. Att i ett sånt här läge tänka populistiskt är något som bara sjuka hjärnor gör. Vad ska ske innan regeringen ska reagera? Nu är det inte enbart så att det är den borgerliga skurkregeringen som bär skulden till detta, utan detta kunde ha gjorts redan på den tid som detta land styrdes på ett vettigt sätt.
Vad väntar egentligen politikerna på? Ett nytt Heyselstadion? Ett nytt Hillsborough? Ett nytt Valley Parade? Vi har redan haft ett dödsfall inom huliganbrottsligheten men det räcker uppenbarligen inte. Tony Deogan dog i en park 2002 men sedan dess har inget hänt. En eldsvåda som tar ett fyrtiotal liv kanske kan få riksdagen att ta tag i problemen på ett annat sätt, fast är det inte att gå lite långt?
Att spela lite för högt? Vi har ju redan papper på vad som har hänt. Ska vi vänta på att det händer i Sverige så vi kan se hur en ihjälklämd fotbollssuporter ser ut? Någon som har brunnit upp ser ju mer verklig ut om det händer på ett fullsatt Söderstadion.
Dags att agera innan det händer tycker jag. Det var nära ett barnalik på Södertälje Arena för några veckor sedan. Vad är det egentligen som man väntar på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela