King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Dags Att Vakna

Publicerad 2011-06-23 11:28:08 i Media,

Igår så drev riksdagen igenom en lag om anmälningsplikt för fotbollshuliganer. Bra gjort. Visserligen tio år för sent, och visserligen mot regeringens vilja men ändå ett beslut som är viktigt för fotbollsklubbarna i landet. Nu kan man äntligen befria sig från dessa kriminella element och börja arbeta mot en trivsammare läktarmiljö.

Det är dock viktigt att komma ihåg att vår borgerliga regering med Hemvärns-Thatcher, Beatrice Ask, tillika justitieminister är emot beslutet. Man vill vänta i två år till innan man beslutar. Officiellt heter det att man vill avvakta Per Unckels utredning men vi som kan räkna på fingrarna vet att det är två år närmare valet och ett populistiskt regeringsbeslut då är bra för väljarsiffrorna. Personligen så tycker jag att det är väldigt oansvarigt att försöka dra ut på ett sådant här beslut bara för egen vinning när det när som helst kan ske en dödsolycka igen. Har man redan glömt Södertälje? En bollpojke fick ett knallskott på benet. Visst han var säkert av invandrarbakgrund och dessutom barn vilket kanske inte räknas lika högt, men låt oss leka med vår fantasi och ponera att Ulf Adelsson hade fått den i skallen på hedersläktaren på Stadion inför 2198 åskådare, då skulle det blivit annat ljud i skällan. Förutsatt att Uffe varit så pass nykter att han märkte det förstås. Det finns också en risk att han givit skulden till Pa Dembo Tourray

Övriga nyheter från familjen Adelsson den här veckan är att Uffes fru fått förbättrad hörsel, därmed inte sagt att hon använder sig av den. OS sändningarna såldes till MTG, ett företag som visserligen har goda fotbollssändningar men inte är tillgängligt för befolkningen om man inte betalar extra. Adelsson-Liljeroth anser inte att regeringen ska lägga sig i dylikt, men är det inte det man ska? Är det inte regeringens uppdrag att se till att vissa saker, som exempelvis ett OS, ska kunna ses av alla och inte bara de som har råd? Vi har ju redan idrotter för de som har mycket pengar, och med Segwaypolovågen i full gång så har man snart ett event till.

Det som är tråkigt är att kanalerna som det kommer sändas ifrån är reklamkanaler och vi vet ju hur förbannat tråkigt det är att se fotboll på TV4 exempelvis. Tänk dig då ett två veckor långt vinter-os, inte så kul. Ulf Wickbom skriver i Barometern att SvT inte sköter sitt public service uppdrag utan utmanar kanaler som BBC, Al-Jazira och TV3, vilket ju är riktigt. Fast är inte det bra? Vill vi ha den amerikaniserade TV-varianten där Fox styr nyhetsutbudet? Alla som kommer ihåg Tre Minuter på TV3 i början på 90-talet vet vad jag tänker på. Att vi ska få det som i Italien där Berlusconi styr alla stora kanaler, plus att han beslutar vilka som ska få sända är ingen utopi. Då vill jag att Wickbom tar fram sina inspelade avsnitt av Tutti Frutti och kollar igenom dem en gång till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela