King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Nyhetskälla

Publicerad 2011-07-08 08:12:00 i Media,

En tidning som våra kvällstidningar ofta hämtar viktig information ifrån är engelska News of the World. Ifall man tycker AB & Expressen är slaskprodukter så är NOTW betydligt värre, men det är viktigt att se vart våra svenska tidningar strävar.

 

 

NOTW har de senaste månaderna varit i domstol för att försöka försvara sig emot anklagelser som illegal avlyssning och mutbrott. Kruxet är att den förre chefsredaktören på tidningen numera är pressekreterare hos regeringen. Andy Coulson, som han heter, har hela tiden nekat till att han kände till att något dylikt skett. Regeringen i sig är ju säkert inte hel sugna på att utreda så grundligt (minns Littorinskandalen) och polisen, den part som tidningen mutat, la ner sin utredning redan för fyra år sedan. BBC avslöjade att tidningen betalat ut tiotusentals pund i tipspengar till polisen, vilket är olagligt, allt attesterat av Coulson.

 

 

Vad värre är så har man ju avlyssnat den trettonåriga Milly Dowlers telefon, raderat inkommande röstmeddelande för att få plats med fler, vilket gjorde att föräldrarna trodde att hon fortfarande levde. Detta kan även ha försvårat polisutrdningen. Tidigare så har tidningen hyrt in en privatdetektiv som bland annat hackat den där bruden som gifte sig med någon engelsk prins, telefon och en massa andra kända personers. Som om det inte räckte med paparazzis? Det är såna här tilltag som får en att känna att Sean Penn haft rätt hela tiden. Kanske är det dags att betala tillbaka alla böter som de dömt honom till när han spöat på fotografer och journalister?

 

Nu sitter jag i parken och dricker ett glas vin och bläddrar i Expressen, jag förvånas INTE av att ingenting om News Of The World skandalen tas upp. Du ska ju inte bita den skittidning som förder dig med mer skit som det står i biblen. Däremot så hittar jag ett scoop. Nilla Fischer har en lagkamrat som spelar i Sveriges nästa motståndare i fotbolls VM, Australien och hon har skickat ett sms. Där stod det "Go The Aussies", vilket kan översättas till Heja Australien, ungefär. Detta presenteras på ett helt siduppslag med rubruken: "Psykningen: Se Upp". Herre min gud. När J-O Waldner åkte hem och väckte Stellan Bengtsson klockan tre på natten, dagen innan SM-finalen i pingis, det är en psykning. När Mohammed Ali lät sig slås sönder och samman i åtta ronder mot Foreman i Kingshasa bara för att han skulle bli trött det var en psykning. När Wimbledon FC stängde av värmen, belysningen och pajade muggen i motståndarnas omklädningsrum på sin hemmaplan det var en psykning. När någon av Wimbledons spelare gick in och klossade dagen innan i den trassiga toaletten, det var en psykning. Inte ett sms som säger heja heja.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela