King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Idioterna Segrar Igen

Publicerad 2011-07-30 19:17:47 i Fotboll,

Här sitter man i godan ro på en grekisk veranda och tittar på trafiken utanför, och så ser jag på Dagens Nyheter hemsida att IDIOTERNA har slagit till igen. Ett antal knallskott har detonerat på Malmö Stadion, som egentligen heter något annat, men jag försöker minimera reklam för sådant som symboliserar mammon, stalinist som jag är. Jag säger bara grattis till er alla. Det kommer med all säkerhet inte hända så speciellt mycket. Det brukar det inte göra. Då någon har skjutit fyrverkerier eller liknande på en svensk fotbollsmatch så brukar följande ske:
Lars Åke Lagrell säger på småländska att så här får det inte gå till, eller liknande.
De inblandade lagen säger "det var inte vi"
De som är ansvariga på förbundet säger att de inte vet någonting. Den här gången har redan Kenneth Tallinger sagt att han inte har en aning om vad man ska göra åt det där problemet. Jag citerar "Om jag visste det så skulle jag få fredspriset."
Skitsnack Kenneth. Alla länder genomlider såna här problem emellanåt, det är dock endast här som vi bara står och kliar oss i huvudet och undrar vad vi ska göra. Polisen har inga kameror som kan identifiera personer, för om de hade det så skulle det vara kränkande. Klubbarna har inga bilder eller register på de som är portade för våldsbrott på arenorna för det är både olagligt och givetvis kränkande. Regeringen har sedan slutet av 80-talet tillsatt olika utredningar för att komma till rätta med problemen och vill helst avvakta. Fredspriset får man om man gör något stort här i världen, det här är ett problem som enkelt kan lösas om alla skulle vilja göra det.
Jag vet att jag sagt det förut men ett dödsfall, helst en kändis, det skulle sätta fart på alla inblandade. En rejäl eldsvåda har fungerat bra i andra länder, men det är ju ganska cyniskt att önska livet ur folk kors och tvärs. Varje omgång i Allsvenskan drar runt sjuttiotusen åskådare och lägg till serierna under så är det ungefär 100 000 personer som ser fotboll live varje omgång, så det berör en hel del folk. Dessutom så sitter det mängder av folk som och kollar på TV, skrämmande många på grund av att de tycker att det är obehagligt att gå till arenorna. Fotbollen är till för vanligt folk. Arbetande, skattebetalande, hederligt folk. Den är inte till för kriminella eller personer som får en kick av att sparka livet ur någon trebarnsfarsa på väg till matchen.
Det svenska samhället tjänar stora summor på kommersen som förekommer kring fotbollsmatcherna och då borde det vara av intresse att de också slog vakt om dessa skatteintäkter på ett ansvarsfullt sätt. Ska jag vara helt ärlig så tror jag att det beror på att den vanlige politikern är föga intresserad av fotboll och inte förstår hur stor den här rörelsen är. Hade man försökt att förstå fotbollen så hade man löst det här för länge sedan, istället för att i 25 år tjafsat om den personliga integriteten.
Fotbollen storhet skapades en gång i tiden för att ge den enskilde arbetaren något att sysselsätta sig med på fritiden. Som ett alternativ till att dricka öl på puben, när man drog ner på arbetstiden till bara tolv timmars arbetsdag. Därför sanktionerade den Engelska regeringen fotbollen. Sedan dess har den tillhört folket, men nu verkar det som om den tillhör några politiker som inte kan komma överens och en grupp kriminella som inte heller kommer så bra överens. Det är fanimej dags att ta tillbaka fotbollen från dessa dilletanter och göra den till något som är vårt igen.

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2011-08-02 13:59:45

Ross är med dig till 100%!



Förresten, du kan inte fimpa guldplomben...den är din största tillgång på en del plan.

Postat av: King Cobra

Publicerad 2011-08-03 18:39:02

Vet inte om det är sant det där med guldplomben, i så fall är det ju rätt sorgligt :)

Postat av: King Cobra

Publicerad 2011-08-03 18:39:37

Vet inte om det är sant det där med guldplomben, i så fall är det ju rätt sorgligt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela