King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cup Weekend Lördag

Publicerad 2011-01-31 23:24:24 i Fotboll,

Som varje FA Cup helg så händer det saker. Stora saker. Det spelas matcher mellan lag som det skiljer fyra divisioner på men det spelar ingen roll, för ”de rika jävlarna ska få springa för pengarna” som de mindre välbeställda lagen brukar uttrycka det.



Såg en svensk cup match mellan ett division 2 lag (nivå 3 på den tiden) och ett allsvenskt lag. Det slutade 9-1 och var inte ens kul i tjugo minuter. Spelarna i division två laget hade ingen tro att de skulle vinna den här matchen utan sprang mest omkring och beundrade de fina allsvenskarnas utrustning. Det skulle aldrig ske i FA-Cupen, där är det ingen som har givit upp på förhand.

Stevenage Borough föll tungt hemma på Broadhall Way mot Reading. Förra omgångens 3-1 seger mot Premier League laget Newastle United, borde enligt manager Westley ha varit 5-0 så jag var rätt övertygad om att man även skulle vinna mot Reading. Inför denna batalj, så sa den lätt kontroversielle Westley, att han visste att lagen i Championship var bra. ”Vi mötte Millwall på försäsongen och vi fick kämpa som sjutton för att slå dom.” Det höll nästan men man fick till slut ge sig med uddamålet.

 

Crawley Town ligger för tillfället väldigt bra till för automatisk uppflyttning till ligan och visade ingen som helst respekt för Torquay United. Förvisso så vann man bara med 1-0, men det skedde på bortaplan och kostade på sig att bränna två straffar. En match som stundtals påminde om Krimkriget där man sällan missade en chans att ge sin opponent ett tjyvnyp. Elva gula kort som resulterade i två utvisningar, och då var domare Deadman inte speciellt sträng med korten utan lät spelet gå första hand. Måsarna fick nöja sig med dryga 5 000 åskådare mot normala 2500 Crawley fick £90 000 (knappt 1 miljon kronor) och en bortamatch mot Manchester United. Red Devils mot Red Devils med andra ord.

Att Swansea City, som ligger på fjärde plats i the Championship, fick spö på hemmaplan av ett Leyton Orient som huserar i de lägre regionerna av Division 1, var en av de större skrällarna. Det faktum att Svanarna hade 20 avslut medan the O´s endast hade två säger en del om matchen. Det ska tilläggas att Leyton endast satte ett av de där två avsluten.

 

 

Coventry City hade en tvåmålsledning mot Birmingham City men Brum kom igång och vände och vann med 3-2.

Burton Albions som ofta är framgångsrika i FA-Cupen har spelat klart för i år. Burnley blev inte oväntat för svåra, men det var långt ifrån en promenadseger. Brewers nyförvärv från Crewe Alexandra, Calvin Zola, gjorde mål i sin debut, och avgörande 3-1 målet kom på övertid. Kul för Zola med mål i debuten, men det hade varit ännu roligare om den store kongolesen gjort några kassar för CAFC också.

 

Southampton tog ledningen hemma på ett fullsatt S:t Marys mot Manchester United genom Richard Chaplow, men föll efter två mål i den andra halvleken. Tråkigt för sydkustlaget som hade kunnat få ett välbehövligt avbrott i sin kräftgång, ja jag vet de är på väg tillbaka till näst högsta divisionen. men vi som aldrig glömmer Mick Channon i den rödvit randiga dräkten vill ju ha laget i högsta divisionen.

Att Watford som parkerar någon placering utanför play off spelet i Championship skulle få problem med suveräna ligaledarna i League 1, Brighton & Hove Albion, var knappast någon överraskning. Att de skulle få stryk var däremot ganska otippat. Watford som är ett av de formstarkaste lagen för tillfället (det är Brighton också) borde med fördel av hemmaplan ha tagit sig vidare till femte omgången. Gustavo Poyets manskap var dock det bättre laget och om man får tro BBC så hade de nästan 60% av bollinnehavet. En välförtjänt seger med andra ord.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela