King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender 9 December

Publicerad 2011-12-09 08:50:35 i

John Burridge – Aston Villa och en hel del andra klubbar.

John ”Budgie” Burridge föddes i Workington 1951 och gjorde 18 år senare ligadebut för sin hemstadsklubb, för detta var den tid då Workington spelade i ligan. Budgie fick några år senare en transfer till Blackpool och det var med the Seasiders som han vann sin första pokal då man tog hem den stora the Anglo Italian Cup, då man klådde upp Bologna i finalen. Efter 131 matcher i Blackpool så fortsatte han sin karriär i Aston Villa och det är väl främst där och i QPR som man kommer bäst ihåg honom i Tipsextra.

Det unika med Budgie var inte hans målvaktsspel utan hans förmåga att byta klubb. Under en karriär som sträcker sig över 29 säsonger så spelade den glade gamängen för osannolika 30 olika klubbar. Han gjorde 771 ligamatcher i både England och Skottland, men även ett stort antal utanför ligasystemet.

Utöver vardera en vinst i Ligacupen och Skottska Skol Cup och två uppflyttningar från division 2 så med Wolverhampton och Crystal Palace så var de nästan 30 säsongerna rätt så framgångslösa och ofta så kallades han in för att täcka upp då klubbarna fick målvaktsproblem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela