King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender 6 December

Publicerad 2011-12-06 06:44:49 i

 

Kevin Beattie – Ipswich Town

Född i Carlisle startade unge Kevin sin karriär i Ipswich Town och blev klubben trogen genom hela sin karriär. Från 1972-1982 var han en av klubbens tongivande spelare, och kanske hela ligans bästa försvarare, under en era då Ipswich Town var en av landets bästa. Ipswich manager Bobby Robson kallade honom helt enkelt the Diamond.

Som ni kan se på bilderna så hade han även en riktigt hygglig frisyr. På den här tiden så var det inte helt ovanligt att man som man körde med mittbena även fast man hade krusigt hår, tro mig jag har försökt. Det ser inte så bra ut. Hans mustasch gjorde att han såg ännu vassare ut och har drag av tyska porrfilmsstjärnor.

1974 så blev han utsedd till Årets Unga Spelare i England och året därpå debuterande han i landslaget där han gjorde ett nickmål mot Skottland som blev framröstat som ett av de 50 vackraste målen genom tiderna. 1978 var han planens gigant då Ipswich Town vann han FA Cupen med matchens enda mål mot Arsenal. 1981 så vann laget UEFA-cupfinalen men Beattie missade finalen på grund av en bruten arm några veckor tidigare. Eftersom han inte spelade finalen (han spelae alla andra matcher i cupen) så fick han heller ingen medalj, något han fick upprättelse för 2008 då UEFA presidenten Michel Platini delade ut den inför UEFA Cupfinalen mellan Glasgow Rangers och Zenit S:t Petersburg.

På grund av eller kanske tack vare sin frisyr så kom han även att spela en roll inom filmen, och då inte saggiga tyska snuskfilmer, utan den episka Escape To Victory där han spelade Michael Caine i de scener då Caine skulle lira fotboll. Om jag inte missminner mig helt så var i princip hela Ipswich Town med i den filmen, liksom Sylvester Stallone som var målvakt.

 

28 år gammal så fick han dessvärre hänga upp sina läderskor på hyllan på grund av efterhängsna knäskador, men gjorde ett par försök till comeback först Colchester United och Middlesborough och slutligen i Sandvikens IF.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela