King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 5 December

Publicerad 2011-12-05 10:41:51 i

Calendern har idag sorg och vi gör ett avsteg i 70-talsnorstalgin och hissar flaggan på halv stång, knyter ett sorgband rund armen och ägnar en tyst minut åt en av världens största fotbollsspelare genom tiderna.

Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, mer känd som enbart Sócrates är död. Mannen som ledde världens bästa landslag, Brasilens under VM 1982, och som mittfältare gjorde fler mål än de flesta forwards drömmer om, är inte längre ibland oss. Hans själ har skrivit på för det stora laget i himlen och där får han slå sina patenterade utsidor till Garincha och Didi eller kanske så blir det en genomskärare till Duncan Edwards? Han spelade ju trots allt sin sista match i de engelska lingonserierna vid 50 års ålder då han gjorde ett inhopp för Garforth Town.

Hans pannband kommer att var kvar ibland oss, och vi får tillbedja detta som en relik från en spelare som då det gällde fotboll, stod i närmare kontakt med högre makter än någon annan spelare. Hans genialitet på planen saknade motstycke men även vid sidan sin fotbollskarriär så var han en intellektuell kraft som bildade ett politiskt parti och arbetade som läkare.

Sócrates blev 57 år och lämnade fru och sex barn efter sig. Låt oss vårda hans minne och hans fantastiska sinne för löpvägar, väggpassar och ytterskruvar för en lång tid frammåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela