King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 3:e December

Publicerad 2011-12-01 16:53:08 i

Clyde Best - West Ham, Tampa Bay Rowdies, Portland Timber, Feyenoord, Toronto Blizzard

 

 

 

Clyde Cyril Best föddes 1951 på Bermuda och ska inte blandas ihop med sin namne George som är från Nordirland. Best var West Ham Uniteds första svarta spelare då han som 18 åring debuterade mot Arsenal och en stark center med som både hade ett bra huvudspel och var svår att ta bollen av. Vid det laget så hade han redan spelat tre år i landslaget, som han även senare även var förbundskapten för mellan 97-99. Han spelade sju säsonger och 218 matcher för Hammers och gjorde 47 mål, kanske inte ett magiskt resultat men Best var en mycket värdefull spelare för klubben och var väldigt omtyckt av fansen.

1975 lånades han ut till den amerikanska klubben Tampa Bay Rowdies, för att året därpå skriva ett permanent kontrakt med Portland Timbers där han stannade i tre säsonger, han var dock utlånad till Feyenoord Rotterdam under säsongen 77-78 och gjorde 23 matcher i Holland. Han avslutade sin karriär i den amerikanska inomhusserien då han spelade för Los Angeles Lazers.

Till skillnad från sina lagkamrater på den här tiden, som ofta försökte sig på permanentat hår, gärna i stora mikrofonfrisyrer, så förde Best en rätt modest frisyr, däremot så hade han en riktigt elegant tangorabat. Då det politiska klimatet förändrades så gick han snart över till Marvin Gaye looken med helskägg och lite mer vildvuxen frisyr.

Best blev 2004 invald i Bermudas National Sports Hall of Fame, vet inte om det är någon mer än Frankie Fredricks med där, men man är lite förvånad att det tog 20 år sedan han lagt skorna på hyllan innan det skedde. 2006 så fick förärades han med den brittiska ordern MBE, Member of the Brittish Empire, och fick alltså träffa drottningen, för sina insatser inom fotbollen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela