King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 2 December

Publicerad 2011-12-01 16:54:00 i

Alan Sunderland - Wolverhampton Wanderers, Arsenal, Ipswich Town och Derry City

Mannen med 70-talets snyggaste frisyr, Alan Sunderland, föddes i Yorkshire 1953, och startade sin karriär i Wolverhampton Wanderers. Under sina år i Black Country spelade han nära 200 matcher för sin moderklubb och vann Ligacupen 1974 och Division 2 1977. Det var troligtvis inte här som han började permanenta sig utan när han i november 1977 skrev på för Londonlaget Arsenal för £220 000. Helt plötsligt så fann den nyinflyttade Alan att han hade en massa fritid och en massa pengar på fickan och beslöt sig för att skaffa, det som i vissa kretsar, kallades mikrofonfrisyr.

Redan första säsongen nådde Gunners FA-Cupfinalen men föll mot Ipswich Town, men redan året därpå så stod laget på Wembley Stadium igen och det var den dagen som Alan Sunderland upplevde sin största dag i sin karriär. Arsenal ledde med 2-0 då fem minuter återstod men Manchester United kom mirakulöst nog tillbaka och kvitterade, efter två raska kassar av Gordon McQueen och Sammy McIllroy. Alla väntade på förlängning men Arsenal kontrade, Liam Brady matade en boll till Graham Rix på vänsterkanten och Rix blåste in bollen till Sunderland som nätade i 90:e. En TV klassiker som säkert många minns. Jag minns framför allt Bradys galna dribblingar innan han satte ut bollen på Rix.

Sunderland stannade i Arsenal i ytterligare fem år och formerade ett grymt anfallspar tillsammans med Frank Stapleton. Han var klubbens bäste målskytt 79-80 och 81-82 och var även med att spela ytterligare en FA Cupfinal 1980, ett år som de även torskade Cupvinnarcupen.

1984 flyttade han till Ipswich Town för att sedan varva ned i irländska Derry City. Numera så har Sunderland lämnat England och emigrerat till Malta där han äger en pub. På Malta har han även varit manager för Birkirkara från staden Birkirkara. Huruvida han har kvar frisyren tänker jag inte avslöja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela