King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 19 December

Publicerad 2011-12-19 11:39:18 i

Sir Trevor Brooking  CBE– West Ham United

Idag kör vi på I trohetens tecken. Brooking kom till West Ham som skolpojke och debuterade för klubben vid 19 års ålder. Han var en mycket intelligent spelare och ledde Hammers mittfält från 1967 till 1984. Han axlade manteln efter Bobby Moore och Geoff Hurst och förde klubbens tradition som en klubb som spelade underhållande fotboll, vidare.

 

Om man bortser från att han gjorde två matcher för Cork City 1985 så spelade han hela sin karriär för West Ham. 636 matcher och 103 mål är ett imponerande tecken på hans kärlek till klubben. Med Hammers så vann han FA Cupen två gånger (75 & 80) i den sistnämnda så var det hans mål som sänkte Arsenal, då West Ham vann med matchens enda mål.

Brooking spelade även en ansenlig mängd (47) landskamper men spelade endast två stora mästerskap, EM 1980 och VM 1982. Han var känd för att vara en ärlig spelare och drog ytterst sällan på sig gulingar. Han har sedan han dragit sig tillbaka både varit manager för West Ham och arbetat för det engelska fotbollsförbundet där han varit ansvarig för ungdomsutvecklingen.

En lite mer udda sysselsättning han har på sidan av är ett bokbindningsföretag som han startade redan 1970 med ett par av sina skolkamrater. Brooking är fortfarande aktiv i företaget som heter Colbrook Binding och av en händelse har en hemsida i lila och ljusblått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela