King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 18 December 4:e Advent

Publicerad 2011-12-18 11:23:46 i

 

Terry McDermott – Liverpool FC

Terrence McDermott föddes i Liverpool 1951 och således gjorde han sin ligadebut för Newcastle United 1973. Innan dess så hade han spelat fyra säsonger för Bury i Division 3 och redan då gjort sig ett namn, tror att de redan då kallade honom Terry. . Med sig från norr hade ju McDermott en gigantisk snorbroms, modell Magnum P.I och det var lika vanligt att se hans musche i TV som det var att se Mildred Eriksson att läsa nyheterna. Den smått overkliga permanent som McDermott la sig till med i slutet av 70-talet banade väg för andra spelare som Carlos Valderama och José Higuita att våga prova samma sak.

 

Han spelade endast 56 matcher för Newcastle innan Bob Paisley cashade upp, och återförde honom till hemstaden. Ironiskt nog så förlorade the Reds mot Newcastle i FA Cupfinalen det året. Men det var dock det följande åren som skulle göra McDermott till en av de mest dekorerade spelarna i engelsk fotbollshistoria. Till en början så hade han svårt att slå sig in i laget men det var när han verkligen blev ordinarie som Liverpool började vinna titlar

Från 1976 – 1982 så regerade McDermott mittfältet i Liverpool och for världen runt, likt en korsriddare på jakt efter ytterligare en helig gral. Städer länsades och fotbollslag förnedrades av McDermott och hans vänner. Sammantaget så plockade han hem:

4 Charity Shield

6 Ligaguld

3 Europacuper

3 Ligacuper

1 Supercup

Dessutom så kom han tvåa i klubb VM 1982. Ett hyggligt facit och det ska läggas till att Terry även blivit utsedd till Årets Fotbollsspelare av det engelska spelarfacket och vunnit Cypriotiska ligan. Långt innan miljonerna pumpades in i Apoel Nicosia, så spelade McDermott två säsonger i semesterparadiset i mitten på 80 talet. Underligt nog så gjorde han endast 25 landskamper.

Sedan 1992 så har han jobbat som assisterande tränare i olika klubbar, tillsammans med Kevin Keegan i Newcastle och King Kenny Dalgliesh. Då Greame Souness tog över samma klubb 2005 så återkom Terry som assisterande för att tre år senare flytta till Huddersfield Town. Under sin andra sejour i Newcastle så fick han sitt smeknamn Black Box, på grund av att han under den perioden överlevde fem olika managers. Att hans favoritlåt dessutom är Ride On Time gjorde säkert sitt till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela