King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender – 14 December

Publicerad 2011-12-14 08:09:21 i

 

James Robert Case aka Jimmy Case – Liverpool FC

Uppvuxen I Liverpool gjorde sig unge Jimmy sig ett namn redan som ungdomsspelare, han var förvisso scout, men visade redan som tonåring att han var en vinnare då han sparkade ner en målvakt hans lag låg under med 23-22 i en match i parken. En vinnare eller kanske en dålig förlorare? Trots att han var lite  till växten så började han spela för ett av lagen nere i hamnen, något som säkerligen hade påverkan på hans framtida spel.

1973 så lämnade han amatörlaget South Liverpool, och flyttade till Anfield Road och debuterade två år senare i förstaelvan hemma mot Queens Park Rangers. Ett år senare var han ett givet val på mittfältet tillsammans med Ray Kennedy och erövrade världen under ledning av Bob Paisley. Case som kanske hade det hårdaste skottet i ligan och kom att vinna en ansenlig mängd pokaler med klubben.  Få spelare har så många medaljer som Jimmy vann under sina åtta år med klubben:

4 Engelska Ligatitlar

1 UEFA Cup

4 Charity Shield

3 Europacuper

1 Super Cup

1 Ligacup

Case/Kennedy var inte bara toppfotbollsspelare utan de stalled tydligen till en del på sin fritid också, något som fick Paisley att till slut sälja sin guldklimp till Brighton & Hove Albion. Med sin nya klubb så fick han återigen ta tåget till Wembley för sin andra FA Cupfinal, som man förlorade mot Manchester United, precis som 1977 då han spelade i Liverpool. Det var dock en jämn fight och man fick spela om den några dagar senare då den slutade 2-2. Omspelet vann Manchester med 4-0. Trots att Brighton blev relegerade så stannade Case i klubben i fyra år innan han skrev på för Southampton 1985. Case var inte purung längre, men vann snart publikens hjärta med sitt tuffa spel och fantastiska passningsspel. Första säsongen med the Saints förlorade man FA Cupsemifinalen mot hans tidigare klubb Liverpool, vid seger så hade Case blivit den förste spelare som representerat tre olika klubbar i en FA Cupfinal.

Case stannade i Southampton i sex säsonger och var trots sin ålder, rankad som en av de bästa mittfältarna i högsta serien och blev framröstad som Saints bästa spelare så sent som 1990. Då ska man betänka att på den tiden så lirade spelare som Alan Shearer, Matt LeTissier, Rod Wallace och Glenn Cockerill för klubben och man kom sjunde plats i högsta serien.

 

1991 så ansåg den nye managern Ian Branfoot att man kunde klara sig utan den gamle Case och sålde honom till Bournemouth, något som gjorde Branfoot till en synnerligen ogillad person på sydkusten. I Bournemouth så fick Case spela Division 3 fotboll för första gången och det under ledning av den då rätt oprövade managern Harry Redknapp. Ett år senare så flyttade han till Halifax Town som hade John McGrath som manager och Frank Worthington som assisterande. Man undrar ju lite hur de tänkte sig att den konstellationen skulle fungera. Han stannade dock bara sex månader innan han flyttade till Wrexham, som han hjälpte till uppflyttning 1993, medan Halifax åkte ur fyran.

Efter att ha spelat amatörfotboll i Sittngbourne ett tag så återvände han till Brighton & Hove Albion, 1995 som spelande manager, och var då den äldsta spelaren i hela ligasystemet, 41 år gammal. Efter 23 säsonger som hårdskjutande och hårdtacklande proffs så la han slutligen av i november -95. Hans karakteristiska mustasch började han odla vid ankomsten till Anfield, under en tid då väldigt många spelare använde sig av denna attiralj, och han hade med sig den även till Southampton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela