King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender – 12 December

Publicerad 2011-12-11 19:44:45 i

,

Asa Hartford – West Browich Albion,  Manchester City m fl.

När man bänkade sig I TV-soffan och kollade Manchester City på lördagarna så var det ofta  Asa Hartford som man fick följa tillsammans med Colin Bell så bildade paret ett av landets bästa mittfält. Fast det var ju inte det som man egentligen var intresserad av Hartford var ju hjärtsjuk, något som upptäckts vid en transferövergång. Enligt Leif Larsson så hade han ett hål i hjärtat vilket fick en ju att tänka att han när som helst kunde falla död ner. Det gjorde han nu inte, och inte senare heller utan är fortfarande en aktiv kraft i den engelska fotbollen.

Född i Clydebank, Skottland startade han sin karriär 1967 i West Bromwich Albion där han både vann FA-Cupen och Ligacupen innan han drog på sig den himmelsblåa Citytröjan 1974. City fick betala ohyggliga £210 000 för den då 24 årige skotten men han var värd varenda peng, fem säsonger senare så valde man dock att sälja honom till Nottingham Forest, men han var tillbaka i Manchester 1981 för ytterligare ett par säsonger.

Asa Hartfords spelarkarriär sträcker sig över 24 säsonger, vilket är märkligt lång tid för en kille med ett dåligt hjärta, eller kanske var det just det som drev honom att fortsätta spela? I mitten på 80-talet blev han spelande tränare i Bolton Wanderers, något som han fortsatte med tills han efter 744 matcher la skorna på hyllan. 1996 var han åter tillbaka i City som assistent till förre Västerhaningetränaren Alan Ball. De senaste säsongerna har han spenderat med Accrington Stanley i League 2 som ungdomstränare men blev överflödig där i höstas, ja överflödig man sparkar inte en legend.

Hartfords internationella karriär var även den hygglig och detta på en tid då Skottland hade ett av världens bästa mittfält med spelare som Billy Bremner, Greame Souness, Lou Macari, Archie Gemmil och Bruce Rioch. trots den konkurrensen så spelade han 50 landskamper och deltog i tre VM-Sluspel. På bilden ovan så latjar han lite med Cubillas i Perus landslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela